La Liga: Real Madrid päästää maalin mutta voittaa


Almeria 18.00, tasapeli 8.00, Barcelona 1.15

Barcelona matkustaa Almerian vieraaksi hieman ankeissa tunnelmissa. Se on hävinnyt kaksi edellistä otteluaan La Ligassa ja pudonnut sarjan kärjestä neljänneksi.

Keskiviikon 2-0-voitto Ajaxista Mestarien liigassa toi pientä lohtua, mutta Barca ei todellisuudessa pelannut kovinkaan hyvin. Se tarvitsi jälleen Lionel Messiä ratkaisemaan ottelun. Kokonaisesitys ei juurikaan rauhoitellut Barcelonan kannattajien, asiantuntijoiden ja tiettävästi jopa joidenkin pelaajien ajatuksia siitä, mihin suuntaan Luis Enrique on joukkuetta viemässä.

Valmentaja itse on esiintynyt lehdistötilaisuuksissa uhmakkaasti. Ajax-ottelun jälkeen hän sanoi, ettei notkahdus anna aihetta huoleen.

"Emme loukkaantuneet, saimme vain ihan tavallisia mustelmia, jollaisia ottelussa tulee", Enrique vertasi. "Kauden aikana tulee vaikeita hetkiä. Keskitymme vain parantmaan peliämme ja korjaamaan virheitä."

Almeria aloitti kautensa kohtalaisesti, mutta neljästä viime ottelusta mukaan on tullut vain yksi piste. Maalinteko on ollut ongelma: vasta seitsemän tehtyä maalia 10 ottelussa. Almeria on kuitenkin ollut peleissä mukana. Se hävisi kotonaan niin Atletico Madridille kuin Athleticille vain 0-1. Andalusialaisjoukkueen puolustus ja keskikenttä on hyvin organisoitu, mutta kärjestä puuttuu laatua.

Barcalla on ollut hyvät ja huonot hetkensä viime kausina, mutta voitto Almeriasta on ollut vakio. Kuusi edellistä kohtaamista on päättynyt katalaanien voittoon.

Marraskuussa 2011 Barca iski taululle jopa lukemat 8-0. Nykyvireinen Barcelona tuskin kykenee samaan edes kärkikolmikolla Messi-Neymar-Luis Suarez. Tasapelikerroin 8,00 on tavallaan houkutteleva, mutta todennäköisin lopputulos on silti niukka vierasvoitto.

Tulosveikkaus: 0-2, 7,50
Pelivihje: Alle 3,5 maalia, 1,90

Real Madrid 1.05, tasapeli 16.00, Rayo Vallecano 27.00

Tiistain 1-0-voitto Liverpoolista venytti Real Madridin voittoputken jo 12 otteluun kaikki kilpailut mukaanlukien. Lopputulos oli jopa pettymys joillekin faneille, jotka ovat saaneet nähdä joukkueensa latovan neljä maalia per ottelu viime viikkojen aikana. Los Blancos kuitenkin hellitti selvästi otettaan, kun vastaan tuli yllättävän heikko Liverpool-kokoonpano.

Rayo puolestaan jatkoi vuoristoratamaista kauttaan maanantaina, kun se hävisi kotonaan Eibarille 2-3. Suurin osa kannattajista on silti tyytyväisiä sarjan 11. sijaan.

Rayo ei koskaan parkkeeraa bussia, vaan se pelaa omaa peliään ja katsoo mihin se riittää. Yleensä se riittää murskatappioon - viime kaudella Rayon yhteenlaskettu maaliero vierasotteluista Real Madridia, Atletico Madridia ja Barcelonaa vastaan oli 0-16. Valmentaja Paco Jemezin mielestä tämä "rohkea" lähestymistapa on kuitenkin paras (ainoa) mahdollisuus saada hyvä tulos.

Madrid näytti Liverpoolia vastaan hieman väsyneeltä, ja keskikentän avainpelaajat saattavat tuntea viime viikkojen rasitukset jaloissaan. Kuntoutunut Gareth Bale tulee avaukseen joko Iscon tai James Rodriguezin tilalle, jolloin hyökkäykseen tulee lisää vauhtia kontrollin kustannuksella.

Tämä ottelu voisi olla Carlo Ancelottille täydellinen tilaisuus antaa Sami Khediralle mahdollisuus avauksessa, mutta Khedira on yhä sivussa. Ei olisi yllätys, jos Rayo saisi omat maalintekopaikkansa Realin rakennettua turvallinen johtoasema.

"Meidän on oltava varovaisia. Tiedämme miten he pelaavat, ja meidän on oltava valmiita. Huolestun, kun kaikki puhuvat meistä niin paljon hyvää. Meidän täytyy olla täysin keskittyneitä", Real-luotsi Ancelotti sanoi perjantain lehdistötilaisuudessa.

Rayo on tehnyt maalin kolmella viidestä viime visiitistään Santiago Bernabeulle, mutta hävinnyt jokaisen näistä peleistä. Kaava voi toistua jälleen. Madrid tekee maalin (tottakai) ja voittaa, mutta vierailla on pieni mahdollisuus omaan moraaliseen voittoonsa.

Tulosveikkaus: 3-1, 11,00
Pelivihje: Vierasjoukkueen yhden puoliajan voittokerroin 6,30 houkuttelee, mutta peleihin menee kummankin joukkueen onnistuminen maalinteossa toisella puoliajalla (2,90).

Lyö vetoa La Ligasta ja katso ottelut suorana täällä!