La Liga: Real Madrid-Real Sociedad


Vuosi on vaihtunut, Real Madridilla on samat vanhat ongelmat. Loukkaantumiset vaivaavat, firman sisällä on jännitteitä ja rima laskee koko ajan. José Mourinhon kohuttu päätös pudottaa kapteeni ja maalivahti Iker Casillas kokoonpanosta joulukuussa ei vain potkaissut omaan nilkkaan, vaan vahvisti myös sen, mitä monet jo epäilivät: maailmanmestari ei arvosta valmentajansa metodeita. Kentän ulkopuolella on tapahtunut lisää kummallisuuksia. Seuran oli pakko kiistää huhut, joiden mukaan seuran jäseniltä oli pyydetty mielipidettä pelaajista ja valmentajasta. Seuralla on edessään puheenjohtajan vaalit.

Real Sociedad uhkuu itseluottamusta. "Se on paljon sanottu, kun vastaan tulee Real Madrid. Vastassa on suuri joukkue. Olemme luottavaisia, mutta kunnioitamme samalla vastustajaa", sanoi Xavi Prieto tällä viikolla. Keskikenttäpelaaja on oikeassa yhdistäessään itseluottamuksen ja terveen varovaisuuden. Joukkueella on seitsemän pistettä enemmän kuin viime vuonna tähän aikaan, mutta haavoittunut eläin on aina vaarallinen.

Kokoonpanot

Myöhässä talvitauolta palanneen Fábio Coentrãon kurittomuus lisää Mourinhon kokoonpanohuolia puolustuksessa. Pepe toipuu nimittäin nilkkavammasta, toinen toppari Sergio Ramos on pelikiellossa ja laitapakki Marcelo on yhä loukkaantuneena sivussa. Ricardo Carvalhoa odotellaan avaukseen ensimmäistä kertaa kahdeksaan kuukauteen. Hän pelannee Raphael Varanen vierellä, kun Michael Essien jatkaa oikeana pakkina. Madridilaislehti Marcan tietojen mukaan Casillas saa edelleen istua penkillä.

Vieraiden Asier Illarramendin pelikunto on arvoitus, joten yli neljä kuukautta sivussa ollut Gorka Elustondo saattaa palata avaukseen. Sociedad jatkanee muuten samalla kokoonpanolla, joka kaatoi Sevillan 2-1.

Vire

Mourinho näki painajaisen ennen joulua, kun Roque Santa Cruz teki kaksi maalia ja Málaga kukisti Real Madridin 3-2. Se oli Malagan ensimmäinen voitto Real Madridista sitten vuoden 1984. Real Sociedad ei ole hävinnyt seitsemään liigaotteluun. Taukoa edeltänyt Sevilla-voitto nosti joukkueen seitsemänneksi. Tuplamahdollisuusvedossa yhdistelmä X2 on tarjolla kelpo kertoimella 4,45.

Edelliset kohtaamiset

Real Sociedadilla ei ole juuri ollut sanomista madridilaisjättiä vastaan viime vuosina: seitsemän viime kohtaamista on päättynyt Real Madridin juhliin. Kahdella viime vierailulla Santiago Bernabéulle omiin on mennyt yhdeksän osumaa. Real Madrid on puolestaan johtanut kolmea viime kohtaamista (kaikki kilpailut mukaanlukien) sekä tauolla että loppuvihellyksne soidessa. Kerroin sille, että niin käy tälläkin kertaa, on 1,60.

Maalintekijäveikkaus

Real Madrid on tehnyt vähintään kaksi osumaa 12 kertaa 13 edellisessä liigaottelussaan, mutta mihin lyödä rahat? Tutuimpien nimien, Cristiano Ronaldon ja Karim Benzeman avausmaalikertoimet ovat 2,50 ja 4,00. Jalkapalloromantikot voivat lyödä roponsa sille, että Xabi Alonso osuu poikkeuksellisesti puiden väliin (5,75). Pelaaja nimittäin kohtaa entisen seuransa.

Diego Ifrán on puhunut halustaan tehdä Sociedadille tärkeitä osumia. Hänen avausmaalikertoimensa on 14,00. Antoine Griezmann on noussut tällä kaudella aiempaa keskeisempään rooliin. Ranskalainen nauttii isoista otteluista ja hyvä esitys tänään voisi edesauttaa siirtymistä suurempaan seuraan. Griezmannin maalikerroin on 5,75.

Tuomio

Madridin ei auta kuin jatkaa tappiottoman sarjakärjen 16 pisteen kaulan kuromista. Joukkueen on saatava pelinsä raiteilleen ja itseluottamus kohdalleen ennen kuin Mestareiden liiga jatkuu. 20 edellistä kotiottelua liigassa on päättynyt madridilaisten voittoon. Puolustuksessa on heikkoutensa, mutta kotivoittoa sopii jälleen odottaa. Kerroin on 1,18.

Bonusveto

Niukan kotivoiton merkit ovat ilmassa, joten tasoitusveto (0-2) näyttää houkuttelevalta. Tasapelikerroin tasoituksella on 4,15, vierasvoiton kerroin 2,30.

Tulosveikkaus: Real Madrid 3-2 Real Sociedad (17.00)

Paul Wilkes