La Liga: Real Madrid selättää kriisipuheet voitolla


Real Madrid 1,08, tasapeli 12,00, Espanyol 25,00

Real Madridilla on erinomainen mahdollisuus palata voittojen tielle lauantain kotiottelussa Espanyolia vastaan.

Viikko sitten Los Blancos hävisi liigaottelussa Valencialle 1-2, ja keskiviikkona Atletico Madrid vei Espanjan cupin ottelun 2-0. Jälkimmäisen ottelun jälkeen Realin päävalmentaja Carlo Ancelotti ei löytänyt sanoja, kun häneltä kysyttiin Realin "kriisistä".

Ilmaisu oli luonnollisesti liian vahva. Real Madrid lähti joulutauolle 22 ottelun voittoputkessa. Totta kuitenkin on, että voittokulku näyttää vieneen valkopaidoilta energiaa. Sekä Valenciaa että Atleticoa vastaan keskikentältä puuttui voimaa ja hyökkäyksestä luovuutta.

Ennen kaikkea hyökkäyksestä puuttui Cristiano Ronaldo. Ancelottin mukaan hän aloitti keskiviikon ottelun penkiltä väsymyksen takia. Joidenkin tietojen mukaan oikea syy oli kuitenkin polvivaiva, joka on kiusannut "CR7:ää" aiemminkin.

Myöskään IscoJames RodriguezToni KroosKarim Benzema ja Gareth Bale eivät vaikuta olevan parhaimmiltaan. Perjantain lehdistötilaisuudessaan Ancelotti kuitenkin väitti, että ongelma on henkinen, ei fyysinen.

Club Atletico de Madrid v Real Madrid CF - Copa del Rey: Round of 16 : News Photo

"Meillä oli erinomainen voittoputki. Sitten tuli tauko, minkä jälkeen meillä oli kaksi todella vaikeaa ottelua. Meillä on dataa, jonka mukaan fyysisiä ongelmia ei ole. Ehkä tarvitsemme vain lisää intensiteettiä. En näe, että ongelma olisi suuri. Kaikkien otteluiden voittaminen on mahdotonta, ja tappioista oppii paljon", Ancelotti sanoi.

Paperilla lauantain ottelu on ihanteellinen tilaisuus palata voittojen tielle. Joulukuussa 2012 Espanyol haki Santiago Bernabeulta 2-2-tasapelin, mutta se ei ole voittanut valkopaitojen pyhätössä sitten vuoden 1996. Real on tehnyt vähintään kaksi maalia 14 kertaa 15:ssä edellisessä kotiottelussaan Espanyolia vastaan.

Realin oikea laitapuolustaja Dani Carvajal on pelikiellossa, toppari Sergio Ramosia lepuutetaan. Iker Casillas ja Pepe palaavat avaukseen. Ancelotti kertoi, ettei hänellä ole aikeita tehdä muita muutoksia.

Myös Espanyolin vuosi on alkanut kahdella tappiolla: liigassa Eibar voitti 1-2, cupissa Valencia oli vahvempi samoin lukemin. Real Madridin junioreissa pelannut Lucas Vazquez ei saa pelata sopimusteknisistä syistä, ja toppari Hector Morenon pelaaminen on epävarmaa. Hyökkäyksen avainmies on tuttuun tapaan Sergio Garcia. Erikoistilanneuhkana häärii Christian Stuani - ja Madrid päästi erikoistilannemaalin sekä Atleticoa että Valenciaa vastaan.

Hälytyskellot soivat Bernabeulla, jos tästä ottelusta ei tule voittoa. Se on kuitenkin epätodennäköinen skenaario, vaikka hyökkäyspään tähdet eivät vielä loistakaan.

Tulosveikkaus: 3-0, 7,00
Pelivihje: Kotijoukkue voittaa molemmat puoliajat, 1,72

Lyö vetoa ottelusta täällä!