La Liga: Real Sociedad saa tuloksen Villarrealin vieraana


Barcelona 1,08, tasapeli 12,00, Espanyol 25,00

Barcelonan paikallisottelu ei ole juuri tarjonnut viihdettä viime vuosina, kun isoveli Barcelona on antanut naapurilleen isän kädestä. Kaudella 2008-09 entinen Barcelona-pelaaja Ivan de la Peña katkaisi Espanyolin 27 vuoden voitottoman putken Camp Noulla, mutta viisi edellistä vierasotteluaan Blaugranaa vastaan Espanyol on hävinnyt tekemättä edes maalia.

Viime aikoina Espanyol ei ole vakuuttanut vieraissa ketään muutakaan vastaan. 10 edellisestä vierasottelustaan joukkue on hävinnyt kahdeksan. Espanjan cupissa Espanyol sentään voitti viikolla Segundassa pelaavan Alavesin. Liigassa kotivoitto Levantesta nosti sinivalkoiset sarjan 12. sijalle.

Barcan tavoitteet ovat tietenkin paljon korkeammalla. Pienestä takkuilusta ja Real Madridin loistovireestä huolimatta Barcelonan ero sarjakärkeen on vain kaksi pistettä. Joukkue tuuletti Sergio Busquetsin voittomaalia Valencian verkkoon niin antaumuksella, että joukkuehenkikin näyttää olevan kunnossa.

Luis Enrique näyttää jatkavan kokoonpanonsa kierrättämistä. Lionel MessiNeymar ja Luis Suarez olivat sivussa, kun Barca voitti cupissa kolmannen sarjatason Huescan 4-0. Koko kolmikko pelannee siis tänään. Kuusi viikkoa sivussa ollut Andres Iniesta pelasi Huescaa vastaan, mutta jäänee nyt penkille.

"Joukkueiden budjeteissa ja tavoitteissa on tietenkin eroa, mutta derbyt ovat aina intensiivisiä. Ottelusta tulee varmasti vaikea", Enrique lausui lauantaina.

Hän saattoi olla väärässä. Tämä ei ole niitä derbyjä, joissa menneillä ei ole väliä. Espanyol on pelannut 455 minuuttia maaleitta, ja putki jatkuu sunnuntaina.

Tulosveikkaus: 3-0, 6,10
Pelivihje: Kertoimet eivät häikäise, mutta yli 1,5 maalin avausjakso kertoimella 1,79 nousee ehdokkaaksi.

Villarreal 1,70, tasapeli 3,75, Real Sociedad 5,00

Sociedadin uusi valmentaja David Moyes johdattaa joukkueensa Villarrealin vieraaksi. Ottelu on yksi viikonlopun mielenkiintoisimmista La Ligassa.

Moyesin urakka on alkanut hyvin. Kahdesta ottelusta mukaan on tarttunut neljä pistettä, ja San Sebastianissa suhtaudutaan positiivisesti Moyesin palkkaamiseen. Joukkue pystyy tosin nähtyä parempaankin, ja skotlantilainen itsekin totesi Elche-voiton jälkeen, että hän olisi halunnut nähdä tasokkaampaa peliä.

Suurin parannus on tapahtunut puolustuspäässä. Real Sociedad ei pitänyt nollaa koko kaudella ennen Moyesin tuloa seuraan. Toipuneen Inigo Martinezin paluu tuo vielä lisää piristystä takalinjoille. Torstaina Sociedad piti jälleen nollan, kun se pelasi 0-0-tasapelin kolmannen sarjatason Real Oviedon vieraana. Toisaalta La Real ei vieläkään avannut vierasvoittotiliään.

Carlos Vela iski hattutempun Elchen verkkoon, mutta maalintekorintaman kapeus huolestuttaa. Ykköshyökkääjä Imanol Agirretxe on loukkaantunut, joten avaukseen tulee Eredivisien viime kauden maalikuningas Alfred Finnbogason. Hän ei kuitenkaan ole vielä osunut Sociedadin paidassa.

Lehdistötilaisuudessa Moyes muisteli ainoaa aiempaa visiittiään El Madrigalille. Vuonna 2005 hänen valmentamansa Everton hävisi Villarrealille Mestarien liigan play-off-kierroksella. Moyes myös totesi, ettei La Real ole vielä löytänyt oikeaa tasapainoa puolustuksen ja hyökkäyksen välille.

"On tärkeää olla päästämättä maaleja, koska silloin ei ainakaan häviä. Meidän on kuitenkin myös päästävä hyökkäämään ja tarjottava viihdettä sekä maaleja", Moyes totesi.

Villarreal pelaa kaikessa hiljaisuudessa hyvää kautta. Liigan ja Eurooppa-liigapelien välillä tasapainottelu on toiminut. Villarreal on sarjassa kuudentena ja neljän ottelun tappiottomassa putkessa. Viime viikonloppuna Cordoban verkkoon osunut nuori argentiinalaishyökkääjä Luciano Vietto jatkanee avauksessa, sillä Gio Dos Santosilla on vaikeuksia päästä pelikuntoon. Villarreal on hävinnyt kuudesta kotiottelustaan puolet, mutta vastassa olivat Barcelona, Real Madrid ja Valencia.

Ottelua on vaikea ennakoida, ja samalla kamppailu on Moyesille mielenkiintoinen mittari.

Tulosveikkaus: 1-1, 7,00
Pelivihje: Alle 2,5 maalia, 1,98

Lyö vetoa La Ligasta ja katso ottelut suorana täällä!