La Liga: Santiago Bernabeulla maalijuhlat


Tällä viikolla saatiin huonoja uutisia, kun Victor Valdésin upea ura Barcelonassa päättyi polvivammaan. Maalivahti on sivussa loppukauden, eikä hän ole pitänyt salassa aikomustaan jättää seura kauden jälkeen.

Vamma pitää Valdésin poissa myös MM-kisoista. "Se on todella surullista. On aina ikävä asia, kun pelaaja ei voi pelata omassa seurassaan tai MM-kisoissa", Espanjan maajoukkueluotsi Vicente Del Bosque kertoi espanjalaisen radioasema Onda Ceron haastattelussa.

Muu Barcelona-joukkue tekee kaikkensa, jotta se voittaisi Valdésin kunniaksi lauantain paikallisottelun.

Espanyol 9.00, tasapeli 5.25, Barcelona 1.30

 

Espanyol on liigassa kahdeksantena, joten valmentaja Javier Aguirren edesottamuksiin voidaan olla tyytyväisiä. Aguirren tyyli ei miellytä silmää edeltäjä Mauricio Pochettinon pelityylin tavoin, mutta kannattajille kelpaa, kun joukkue on sarjan ylemmällä puoliskolla ja pärjää hyvin.

Aguirren joukkue on aggressiivinen ja suoraviivainen. Se pyrkii rikkomaan vastustajansa peliä ja yllättämään Barcan vastaiskuilla. Hyökkääjä Sergio Garcia tietää, ettei siitä tule helppoa. "Meidän on onnistuttava 100-prosenttisesti, emmekä saa antaa Barcelonan pelata omaa peliään. Kotivoitto paikallisvastustajasta olisi fantastinen suoritus. Toivottavasti ottelusta tulee hieno. Haemme kolmea pistettä", Garcia lausui.

Barcelona lepuutti Xavia, Gerard Piquéta, Dani Alvesia ja Sergio Busquetsia keskiviikon 3-0-voitossa Celta Vigosta. Koko nelikon odotetaan palaavan kentälle. Maalilla José Pinto korvaa Valdésin. Huhujen mukaan ykkösmaalivahdin loukkaantuminen oli kova isku hänen lähimmille joukkuetovereilleen.

Neymar teki keskiviikkona kaksi maalia, mikä oli kaivattu buusti tasapaksusti pelanneelle hyökkääjälle. Brassin avausmaalikerroin on lauantaina 5,25.

Katalonian derby on viime vuosina ollut varsin yksipuolinen näytös, tosin vain tuloksellisesti. Espanyol ei ole voittanut naapuriaan kuuteen vuoteen, mutta Espanyolin kuudesta edellisestä kotiderbystä kolme on päättynyt tasan.

Barcelonan murskavoitto Espanyolin vieraana on harvinaisuus. Alle 2,5 maalin kerroin on 2,45.

Tulosveikkaus: 0-2 (7,50)

Real Madrid 1.05, tasapeli 12.00, Rayo Vallecano 35.00

Real Madrid on hävinnyt kaksi peliä peräkkäin pelattuaan ennen sitä 31 ottelua tappioitta. Otteluista Barcelonaa ja hyvävireistä Sevillaa vastaan odotettiinkin vaikeita, mutta Los Blancos lähti otteluihin täynnä itseluottamusta.

Espanjalaislehti Marca teki kyselyn, jossa tiedusteltiin, ketkä ovat suurimmat syylliset laskuvireeseen. Pelaajat, vastasi 70 prosenttia äänestäneistä.

"Tappio oli kova isku. Me olemme kuitenkin Real Madrid. Meidän on vain koottava itsemme, ja uskomme täysin, että pystymme kääntämään kelkan", nuori keskikenttäpelaaja Isco kertoi medialle. Kelkan on lähdettävä kääntymään jo Rayoa vastaan. Mikä tahansa muu tulos kuin voitto herättäisi aivan uuden kritiikkiryöpyn.

Sergio Ramos ja Ángel di Maria ovat sovittaneet pelikieltonsa. Pepeä saatetaan lepuuttaa keskiviikon Borussia Dortmund -ottelua silmälläpitäen. Di Maria oli loistava Barcelonaa vastaan, ja argentiinalainen haluaa jatkaa samalla linjalla. Di Marian avausmaalikerroin on 7,50.

Paco Jémez on nyt voittanut enemmän otteluita kuin kukaan muu valmentaja Rayon seurahistoriassa. Taannoinen kolmen ottelun voittoputki puolestaan sivusi Juande Ramosin aikana syntynyttä seuraennätystä.

Rayo ei ole vielä hävinnyt maaliskuussa. Se on voittanut viidestä viime ottelustaan neljä ja noussut sarjassa sijalle 12. Kuusi viikkoa sitten Rayon putoaminen näytti varmalta. Eroa putoamisviivaan on edelleenkin vain viisi pistettä, mutta itseluottamus on Vallecasilla korkealla. Rayon jättiyllätyksen kerroin 35,00 on todella hyvä.

Luvassa on avoin ja viihdyttävä ottelu. Madrid haluaa näyttää kyntensä tappioiden jälkeen, ja Rayo osaa pelata vain yhdellä tyylillä. Yli 1,5 vierasmaalin kerroin on 5,60.

Tulosveikkaus: 5-3 (110,00)