La Liga: Valencia joutuu tyytymään tasapeliin derbyssä


Villarreal-Valencia

Uudenvuodenaaton "Derby de la Comunitat" on erittäin tärkeä ottelu kummallekin joukkueelle.

Villarreal on toipunut notkahduksestaan ja voittanut peräkkäisissä otteluissa Real Madridin ja Real Sociedadin. Keltainen sukellusvene on sarjassa viidentenä, kahdeksan pistettä Valencian edellä ja vain pisteen jäljessä neljäntenä olevaa Celta Vigoa.

Valenciassa valmentajan vaihto ei ole rehellisyyden nimissä juuri muuttanut asioita. Kurssi ei ole kääntynyt Gary Nevillen alaisuudessa, vaikka otteluohjelmakin on ollut suotuisa. Kahdessa ensimmäisessä liigaottelussaan Nevillen valmennuksessa Valencia kohtasi Eibarin ja Getafen. Kumpikin ottelu päättyi tasan. Ennen näitä kamppailuja neljäs sija oli viiden pisteen päässä, nyt ero on kasvanut jo yhdeksään.

FBL-ESP-LIGA-VALENCIA-GRANADA : News Photo

Torstaina edessä on Nevillen toistaiseksi vaikein ottelu Valencian peräsimessä. Brittiluotsin on syytä toivoa, että ajatusten iskostuminen joukkueeseen alkaa vihdoin näkyä.

Jos Villarreal voittaa, se kasvattaa eron Valenciaan jo 11 pisteeseen. Välimatka voisi olla Valencialle jo liian suuri. Nelossijasta puhuminen muuttuisi pelkäksi haaveiluksi. Asetelmat ovat otteluun ovat siis kutkuttavat muutenkin kuin siksi, että kyseessä on derby.

Valencian on yksinkertaisesti pakko saada ottelusta tulos, mikäli joukkue aikoo tosissaan tavoitella paikkaa Mestarien liigassa. Näin kovien panosten ottelussa tasapeli olisi kovin tyypillinen lopputulos.

Tasapeli, 3,50
2-2, 21,00