La Liga: Valenian tuska jatkuu Sevillan kynsissä


Gareth Bale aloitti Real Madrid -uransa komeasti maalilla, vaikka pelituntuman puute näkyikin. Bale oli pelannut panoksellisessa ottelussa viimeksi toukokuussa. Oli yllätys, että waleslainen pelasi El Madrigalilla jopa tunnin. "Porque lo Bale" - koska hän on sen arvoinen - julisti Marcan otsikko. "Villarreal pelaa pelin, Bale tekee maalin", analysoi El Pais. Jälkimmäinen arvio ottelusta oli varsin totuudenmukainen.

Real Madrid 1,10, tasapeli 10,50, Getafe 22,00

Villarreal pelasi erinomaisesti ja saa olla syystäkin pettynyt, ettei se voittanut ottelua. Entinen Villarreal-veskari Diego Lopez pelasi Realin maalilla niin hyvin, ettei kovinkaan Iker Casillasin puolustaja voi väheksyä maalivahdin arvoa. Päävalmentaja Carlo Ancelotti vahvisti, että Lopez pelaa liiga- ja Casillas europelit. Sergio Ramosin tahaton kyynärpääosuma Casillasiin Mestarien liigan ottelussa tarkoittaa kuitenkin sitä, ettei tämäkään ole enää varmaa.

6-1-murskajaiset Turkissa antoivat viitteitä siitä, että Los Blancos on palaamassa parhaaseen iskuunsa. Väite olisi tosin Galatasarayn kannalta epäreilu. Kotijoukkue pelasi avausjakson hyvin, ja lopputulos mairittelee Madridia. Galatasaraylla oli ottelun alussa mahdollisuutensa. Karim Benzeman kahden maalin ilta saattoi vapauttaa paineita. Kerroin sille, että Benzema avaa maalinteon Bernabeulla, on 4,75.

Getafe otti avausvoittonsa rämpivästä Osasunasta, kiitos Mikun kahden osuman. Viime kaudella Luis Garcian suojatit sijoittuvat sarjataulukon ylemmälle puoliskolle lainahankintojen onnistuttua erinomaisesti. Getafe ei ole vielä tehnyt maalia vieraskentällä. Realin voitto naapuristaan nollapelillä antaa kertoimen 1,83.

Tulosveikkaus: 3-0 (8,00)

Valencia 1,90, tasapeli 3,65, Sevilla 3,95

Ei-niin-kaukaisessa menneisyydessä nämä joukkueet pelasivat sijoituksista neljän parhaan joukossa. Nyt kyse on pesäeron tekemisestä jumbonelikkoon nähden. Valencia on sekasorrossa. Alkukausi on ollut seuran huonoin 14 vuoteen, ja päälle tuli 0-3-kotitappio Swansealle. Valencian fanit antoivat aplodit walesilaisryhmälle. Omilleen yleisö ilmoitti laulun muodossa, että pelaajat eivät ole seuran peliasun arvoisia. Huhut kertovat lisäksi, että pukukoppi olisi karannut valmentaja Miroslav Djukicin hallinnasta. Serbialainen määräsi kaksinkertaisen määrän harjoituksia tälle viikolle. Djukic voi jopa saada kenkää ennen tätä ottelua.

Seuran ex-valmentaja Unai Emeryn paluu tuskin rauhoittaa ilmapiiriä. Nykyinen Sevilla-luotsi oli hankalissa väleissä Valencian fanien kanssa. Emery johti joukkueen kolmesti peräkkäin sarjakolmoseksi jatkuvista pelaajamyynneistä huolimatta. Joillekin se ei silti riittänyt. Nämä fanit saattavat nykytilanteessa hieman katua kriittisyyttään. Myöskään Sevillan tilanne ei kuitenkaan ole ruusuinen. Vierassaldo on kauhea. Torstain Eurooppa-liigavoitto Estorilin kotikentällä voi kuitenkin parantaa itseluottamusta. Kivikasvoiselle taktikkoluotsille ex-seuran kukistaminen olisi täydellinen tapa ottaa kauden ensimmäinen voitto liigassa.

Sevillan kahdessa edellisessä liigaottelussa on tehty yhdeksän maalia. Valencia on päästänyt kolme maalia kaikissa neljässä viime ottelussaan. Yli 3,5 maalin kerroin on 3,00.

Tulosveikkaus: 2-2 (14,00)