Näistä syistä Gareth Bale menestyy Madridissa


Real Madrid sai Gareth Balen viimein riveihinsä siirtoikkunan viimeisenä päivänä. Viime vuosina moni muukin brittipelaaja on testannut kykyjään Espanjassa. Esimerkiksi Gary Lineker, Steve McManaman ja David Beckham onnistuivat. Toiset, kuten Mark Hughes ja Michael Owen ovat puolestaan päätyneet nopeasti takaisin Englantiin.

Menestyykö Bale Real Madridissa? Ehdottomasti. Tässä viisi syytä sille.

5. Realilla on oikea valmentaja

Voisi kuvitella, että jos ja kun Carlo Ancelottilta kysyttiin, kenet hän haluaa joukkueeseen, Gareth Bale ei ollut listan kärjessä. Madridilla oli jo ennestään paljon hyviä hyökkääviä keskikenttäpelaajia.

Vastaavissa olosuhteissa jotkut valmentajat alkaisivat kiukutella. Ancelotti on kuitenkin tottunut menestymään seuroissa, joilla on hankala omistaja. Italialainen ajaa Balen nopeasti sisään joukkueeseen, sillä hän tietää oman työnsä olevan helpointa, kun omistajat ovat tyytyväisiä.

4. Bale saa Madridissa aiempaa enemmän tilaa

Ajatus voi kuulostaa oudolta. Miksi maailman kalleinta pelaajaa ei vartioitaisi tarkasti?

Tottakai vartioidaan, muttei yhtä tarkasti kuin Tottenhamissa, jossa hänet yleensä tuplattiin.

Real Madridin kohtaaville joukkueille se on mahdotonta. Jos tuplaat Balen, mitä aiot tehdä Cristiano Ronaldon tai Iscon kanssa?

3. Bale tulee toimeen Realin pelaajien kanssa

Balea pidetään usein ujona. Hän on ehdottomasti nöyrä, minkä hän osoitti jo eilisessä lehdistötilaisuudessaan, jossa kutsui Ronaldoa "maailman parhaaksi pelaajaksi", jolta toivoi voivansa ottaa oppia.

Diplomaattisuus auttaa Balea isojen egojen täyttämässä pukuhuoneessa. Hän painaa leukansa rintaan ja osoittaa arvonsa pelikentällä.

2. Bale oppii kielen

Kielen oppiminen on pakollista uuteen maahan muuttaessa. Moni jalkapalloilija ei vain tajua tätä muuttaessaan.

Bale yritti puhua espanjaa jo esittelytilaisuudessaan. Yleisö oli ekstaasissa. Jos Bale on fiksu (ja hänhän on), hän tekee hartiavoimin töitä oppiakseen kielen.

Myös perheen rooli on tärkeä. Tottenham-aikoinaankin Bale vietti paljon aikaa Cardiffissa. Enää se ei ole vaihtoehto, joten on tärkeää, että walesilaisen tyttöystävä ja lapsi seuraavat mukana.

1. Tilastot eivät kerro kaikkea

Jotkut ovat vertailleet Balen ja Manchester Unitedin aikaisen Cristiano Ronaldon saavutuksia, kun Bale vei maailman kalleimman pelaajan tittelin Ronaldolta.

On syytä kuitenkin muistaa, että Balen Spurs oli heikompi joukkue kuin Ronaldon United. Bale ei pelannut yhtä hyvien pelaajien ympäröimänä kuin Ronaldo. Viime kaudella Bale raahasi usein yksinään Tottenhamin voittoon.

Lisäksi Bale joutui tekemään paljon kovemman työn ansaitakseen arvostuksensa. Walesilainen aloitti vasempana pakkina ennen kuin siirtyi vasemmaksi laituriksi. Keskelle Andre-Villas Boas siirsi hänet vasta viime kaudella. Vasta tuolloin Balen koko potentiaali tuli esiin.