Ligue 1: Monaco menettää pisteitä Rennesin vieraana


Lille 1.57, tasapeli 3.80, Valenciennes 6.25

Ottelu on yksi Ranskan suurimmista derbyistä. Pohjoisranskalaisten Lillen ja Valenciennesin kaupunkien välissä on vain muutama kilometri. Seurat ja niiden kannattajat vihaavat toisiaan. Nyt ottelu on kenties tärkeämpi kuin koskaan.

Lille tavoittelee edelleen sarjan kakkossijaa, sillä Monaco on vain kuusi pistettä edellä. Valenciennes puolestaan taistelee säilymisestä. Eroa putoamisviivan yläpuolella olevaan Evianiin on kuusi pistettä. Viime viikonloppuna Lille otti hienon vierasvoiton Toulousesta ja teki kaksi upeaa maalia joukkuepelin tuloksena. Joukkue on hävinnyt Ranskan liigassa viimeksi 2. helmikuuta. Joukkueen itseluottamus on huipussaan, vaikka kaksi laitapakkia (FRanck Béria ja Pape Souaré) ovat lauantaina pelikiellossa.

Lauantaina Lille tulee kuitenkin tuntemaan yleisön paineet niskassaan. Kannattajat eivät olleet tyytyväisiä heikkoon esitykseen Guingamp-ottelussa kaksi viikkoa sitten, vaikka Lille voitti 1-0. Fanit vaativat hyökkäävämpää jalkapalloa. Tuloksia tulee, mutta yleisön mielestä pelin pitäisi olla hienompaa. Näin merkittävässä derbyssä kannattajat ovat kuitenkin omiensa tukena. Lille ei ole hävinnyt kotonaan Valenciennesille seitsemään vuoteen, ja ottelulla on valtava merkitys kummassakin päässä sarjataulukkoa.

Valenciennes kärsi viime viikonloppuna sydäntäsärkevän tappion, kun joukkueen ykköstähti Majeed Waris hukkasi viime hetkillä rangaistuspotkun ja joukkue hävisi kotonaan Lyonille 1-2. Ghanan maajoukkuemies oli tehnyt Valenciennesille tasoitusmaalin (Wariksen yhdeksäs osuma 12 ottelussa tammikuisen siirron jälkeen), mutta epäonnistunut rankkari voi vielä käydä kalliiksi.

Jäljellä on vain kuusi ottelua, joten Valenciennes tarvitsee pinnoja tässä ja nyt. Ottelu on merkittävin Pohjois-Ranskan derby vuosikausiin. Marco Da Silva sai punaisen kortin Lyonia vastaan ja on pelikiellossa, ja vieraiden ryhmä on muutenkin varamiehinen. Valenciennes tulee taistelemaan kynsin hampain ja tekemään Lillen pelistä vaikeaa, mutta vierasjoukkueen illasta voi silti tulla pitkä. En usko taistelunkaan riittävän. Lyon voittaa derbyn täydellä kotistadionillaan.

Salomon Kalou on kertoimella 4,40 suosikki avausmaalin tekijäksi. Pelivihjeekseni nostan Lillen voiton nollapelillä (2,40).

Tulosveikkaus: 2-0 (7,50)

Rennes 3.05, tasapeli 3.15, Monaco 2.40

Viime viikonloppuna nähtiin tuttu tarina: Monaco ei taaskaan pelannut hyvin, mutta voitti Nantesin 3-1. Nyt vain voitoilla on merkitystä. Väliin mahtuu kuitenkin päiviä, jolloin huono esitys ei enää riitäkään. Niin kävi kaksi viikkoa sitten Evianin vieraana, kun Monaco hävisi 0-1.

Vaaran merkit ovat ilmassa myös lauantaina Rennesiä vastaan. Rennes on vahva kotijoukkue, ja Monaco on tuskaillut sekä kotonaan että tien päällä viime aikoina. Kuudesta edellisestä liigaottelustaan Monaco on voittanut kolme. Vastustajat ovat tehneet liikaa maaleja ja saaneet liikaa tekopaikkoja. Valmentaja Claudio Ranierin paineet kasvavat jatkuvasti. Huhujen mukaan seura on kiinnostunut hankkimaan Zinedine Zidanen ensi kauden valmentajakseen. Tämä tietäisi potkuja Ranierille, jonka suojattien ero kolmantena olevaan Lilleen on vain kuusi pistettä.

Rennes tulee haastamaan Monacon tiukasti, aivan kuten Nantes viikko sitten. James Rodriguez voitti sen ottelun Monacolle lähes yksin tekemällä kaksi maalia ja alustamalla yhden. Rodriguez on huippuiskussa, ja rutinaskunnan ylpeys luottaa tänäänkin häneen.

Ranierin suurempi huolenaihe on puolustuspeli. Pakka aukeaa liian helposti, ja erinomaisen kauden keskikentän pohjalla pelannut Jérémy Toulalan on alkanut vaikuttaa väsyneeltä. Lisäksi Monacolla ei ole tapana menestyä Rennesin vieraana (vain kaksi voittoa 10 viime visiitillä).

Nyt on muutenkin huono aika kohdata Rennes. Philippe Montanierin miehistö on löytämässä huippuvireensä. Joukkueen tappioton putki kaikissa kilpailuissa on neljän ottelun pituinen. Jaksoon mahtuu vierasvoitto Marseillesta liigassa ja kotivoitto Lillestä Ranskan cupin puolivälierässä.

Viime viikonloppuna Rennes nousi 0-2-tappioasemasta 2-2-tasapeliin Bordeaux'n vieraana. Ola Toivonen oli talven paras hankinta Ranskan liigassa. Ruotsalainen on tehnyt kymmenessä ottelussaan kuusi maalia liityttyään joukkueeseen. Myös Romain Alessandrini on palannut parhaalle tasolleen. Uskon Monacon kiusaavan Rennesiä ja yltävän tasapeliin. Povaan myös runsasmaalista kamppailua.

Dimitar Berbatov on suosikki avausmaalin tekijäksi kertoimella 5,40. Ykkösvihjeeksi nostan Monacon onnistumisen maalinteossa kummallakin puoliajalla (3,85). Myös Rodriguezin maalikerroin 3,60 kiinnostaa.

Tulosveikkaus: 2-2 (15,00)