Alle 20-vuotiaiden MM-kisat: Ghanalla yllätysmahdollisuus Portugalia vastaan


Keskiviikon ottelu Portugalin ja Ghanan välillä kuuluu alle 20-vuotiaiden MM-kisojen neljännesvälierien mielenkiintoisimpiin. Kumpikin joukkue pelaa hyökkäysvoittoista jalkapalloa ja on voittanut turnauksen aiemmin. Turnauksen paremmin aloittanut Portugali on ennakkosuosikki, mutta maalierolla jatkoon päässyt Ghana tarjoaa kovan vastuksen.

Portugali voitti alle 20-vuotiaiden MM-turnauksen kahdesti peräkkäin vuosina 1989 ja 1991. Ghanan mestaruus on kuitenkin tuoreempi, sillä Black Stars juhli kultaa 2009. Kumpikin joukkue pelaa yleisöön menevää, hyökkäävää jalkapalloa. Portugali teki lohkovaiheessa eniten maaleja kaikista kisojen joukkueista. Kymmenestä Portugalin osumasta Bruma on tehnyt viisi. Puolet Portugalin maaleista syntyi 5-0-voitossa Kuubasta. Pudotuspelipaikasta huolimatta Portugalin on kuitenkin syytä olla huolissaan siitä, että kahdessa ensimmäisessä lohko-ottelussa Nigeriaa ja Etelä-Koreaa vastaan joukkue päästi neljä maalia. Siitä huolimatta Nigeria kaatui 3-2 ja Etelä-Korea-ottelu päättyi 2-2-tasapeliin.

Ghanan lohkovaihe oli hankalampi. Maan jatkopaikka varmistui vasta kaksi päivää sen jälkeen, kun se oli lopettanut oman urakkansa. Kahden tappion jälkeen kisat näyttivät olevan jo paketissa, mutta viimeisen ottelun 4-1-voitto USA:sta riitti jatkopaikkaan maalieron turvin. Eroa jäi vain yksi maali. Tasonnoston pitäisi toimia Portugalille myrskyvaroituksena. Turnaus on ollut täynnä yllätyksiä, ja sama teema voi hyvinkin saada jatkoa. Ennakkoarvioissa Portugali on suosikki, mutta Ghanalla on ehdottomasti omat mahdollisuutensa.

Kertoimet: Portugali U20 - Ghana U20

1. 1,95
X. 3,25
2. 3,75

Lyö vetoa alle 20-vuotiaiden MM-kisoista täällä!