Alle 20-vuotiaiden MM-kisat: isäntämaa Turkki aloittaa savottansa


Turkilla on perinteisesti ollut vaikeuksia alle 20-vuotiaiden EM-kisoissa. Kisaisäntänä halu saldon parantamiseen on erityisen vahva. Turkin kisaurakka alkaa ensimmäistä arvoturnaustaan pelaavaa El Salvadoria vastaan.

Turkki on kolmatta kertaa mukana tämän ikäluokan MM-kisoissa. Vuonna 1993 Australiassa maa jäi lohkovaiheeseen hävittyään USA:lle, Englannille ja Etelä-Korealle. Hollannissa vuonna 2005 Turkki ylsi puolivälierään, jossa Espanja oli vahvempi.

Turkki isännöi tämän vuoden turnausta, minkä ansiosta se on erityisen latautunut yltämään hyvään suoritukseen. Odotuksetkin ovat kovat, sillä viimevuotisissa alle 19-vuotiaiden EM-kisoissa Turkki sijoittui lohkossaan Georgian jälkeen toiseksi. Tappiot Kreikalle ja Tanskalle pudottivat Turkin toisessa lohkovaiheessa. Isäntämaana Turkki pääsi automaattisesti mukaan tähän turnaukseen. Joukkueessa on paljon yksilötaitoa, mutta myös taktista kurinalaisuutta ja joukkuehenkeä. Joukkue on pullollaan Turkin ja Saksan ylimmillä sarjatasoilla pelaavia pelaajia. Suurin kysymysmerkki on se, pelaako ryhmä joukkueena. Turkin tähtiä ovat Sadik Ciftpinar, Salih Ucan, Hakan Calhanoglu ja Artun Akcakin.

El Salvador on ensimmäistä kertaa mukana alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa. Maa ei kuitenkaan ole mikään turisti arvokisoissa, sillä El Salvadorin miesten maajoukkue on ollut mukana aikuisten MM-kisoissa kahdesti. Maassa on panostettu juniorityöhön. Joukkueella on nopea keskikenttä ja luotettava puolustus. Oikean laidan Jairo Henriquez on hyökkäysuhkana mainitsemisen arvoinen. El Salvadorille on kuitenkin luvassa vaikea urakka, ja jo kisojen aloittaminen isäntämaata vastaan on paha rasti.

Kertoimet: Turkki - El Salvador

1. 1,25
X. 5,00
2. 10,00

Lyö vetoa alle 20-vuotiaiden MM-kisoista täällä!