Alle 20-vuotiaiden MM-kisat: Meksikon pakko voittaa


Meksiko hävisi yllättäen alle 20-vuotiaiden MM-kisojen avausottelunsa Kreikalle, joten Paraguay-ottelu on pakkovoitto. Paraguay pelasi oman avausottelunsa tasan ja voi nyt hyötyä vastustajansa vaikeasta tilanteesta.

Kreikan voitto kisojen ennakkosuosikkeihin lukeutuvasta Espanjasta oli suuri yllätys. Paraguay ja Mali pelasivat keksenään tasan, joten Meksikon on nyt käytännössä pakko voittaa pitääkseen jatkosaumansa hengissä. Paraguay voi kuitenkin hyötyä juuri Meksikon pakkoraosta. Maat ovat kohdanneet kerran aiemmin tämän ikäluokan MM-kisoissa. Meksiko voitti tuolloin 2-0, ja sen nykyinen päävalmentaja Sergio Almaguer oli silloin kentällä.

Meksikon on parannettava laukaustensa laatua, jotta se voisi haaveilla jatkopaikasta. Kreikka-ottelun 20 maalintekopaikastaan joukkue hyödynsi vain yhden. Jos Meksiko luo yhtä suuren määrän tekopaikkoja tänäänkin, Paraguaylta vaaditaan paljon vahvan Meksikon haastamiseen.

Avausottelussa Meksikon kauniin vapaapotkumaalin tehnyttä Jorge Espericuetaa kannattaa pitää silmällä. Hän voitti MM-kultaa alle 17-vuotiaissa ja valittiin samaisten vuoden 2011 kotikisojen toiseksi parhaaksi pelaajaksi. Superlahjakkuudesta tulee olemaan Meksikolle iso apu turnauksessa, kunhan maa selvittää itsensä alkulohkosta jatkoon.

Vaikeasta tilanteestaan huolimatta Meksiko on ehdoton suosikki. Joukkue tietää sen itsekin. Kreikka-ottelun tappio tuli selvästä hallinnasta huolimatta. "Jos saisimme pelata ottelun uudestaan, emme tekisi mitään toisin. Jalkapallo on joskus tällaista", sanoi joukkueen kapteeni Antonio Briseno.

Kertoimet: Meksiko - Paraguay

1. 2,00
X. 3,45
2. 3,40

Lyö vetoa kisoista täällä!