Alle 20-vuotiaiden MM-kisat: Ranska ennakkosuosikkina semifinaaliin


Turnauksen maalirikkaimmat joukkueet ratkaisevat toisen finaalipaikan, kun Ranska ja Ghana ottavat yhteen. Joukkueet kohtasivat jo turnauksen avausottelussa, jolloin Ranska oli vahvempi maalein 3-1.

Välierä on siis tilaisuus nähdä, miten joukkueiden peli on kehittynyt sitten alkulohkokamppailun. Ranskan 13 tehtyä maalia on turnauksen suurin lukema. Kakkossijalla on 12 osumaa ampunut Ghana, joten keskiviikkona ohjelmassa on toivottavasti viihdyttävä ottelu.

Ranska ylsi semifinaaliin voittamalla puolivälierässään Uzbekistanin maalein 4-0. Se oli jo toinen peräkkäinen ottelu, jossa Ranska teki neljä maalia. Neljännesvälierissä Ranska nimittäin lähetti isäntämaa Turkin laulukuoroon 4-1-voitolla. Ranska näyttää saaneen koneensa käyntiin toden teolla. Alkulohko oli nimittäin Ghana-voitosta huolimatta pienoista hapuilua, sillä Ranska jäi 1-1-tasapeliin USA:ta vastaan ja hävisi Espanjalle 1-2. Ranskan tähdet turnauksessa ovat olleet hiljattain Arsenaliin siirtynyt Yaya Sanoga, joka on ampunut neljä maalia, sekä Sevillan keskikenttämies Geoffrey Kondogbia, joka on tehnyt kaksi ja syöttänyt kaksi täysosumaa.

Alkulohkovoittonsa ansiosta Ranskalla on etulyöntiasema, jota se ei missään nimessä halua menettää, kun finaalipaikka on käden ulottuvilla. Haparointinsa jälkeen Ranska paransi peliään neljännesvälieriin eikä ole sen jälkeen päästänyt otettaan lipsumaan. Ghana on pelannut hyvän turnauksen, mutta ottelusta tulee silti sille vaikea. Ranskalla on riveissään useita loistavia pelaajia, joilla on jo kokemusta kansainvälisistä peleistä. Ghana puolestaan on suhteellisen kokematon joukkue arvokisatasolla. Osa Ranskan pelaajista pelaa jo nyt Euroopan huippuseuroissa, joten Ghanan on onnistuttava lähes täydellisesti voittaakseen.

Ghana näytti jo alkulohkossa henkistä vahvuuttaan, kun se kahden tappion jälkeen jyräsi USA:n yli maalein 4-1. Maa selvisi maalieronsa turvin jatkoon. Neljännesvärierissä ennakkosuosikki ja vuoden 2011 finalisti Portugali kaatui kahdella viime hetken osumalla. Myös puolivälierissä Chileä vastaan Ghana väänsi väkisin voiton, kun se nousi 1-2-tappioasemasta. Afrikkalaisten 4-3-voittomaali syntyi lopulta 121. minuutilla, eli jatkoajan lisäajalla. Ranskaa vastaan Ghana tarvitsee kuitenkin aivan nappisuorituksen. Ranska on ennakkosuosikki, mutta turnauksessa on jo nähty useita yllätyksiä. Ei olisi sitä paitsi ensimmäinen kerta, kun Ranska putoaa aliarvioituaan vastustajansa.

Kertoimet: Ranska U20 - Ghana U20

1. 1,55
X. 3,90
2. 5,50

Lyö vetoa alle 20-vuotiaiden MM-kisoista täällä!