Alle 21-vuotiaiden EM-kisat: Skotlanti ottaa voiton Georgiasta


Alle 21-vuotiaiden EM-karsinnoissa pelataan maanantaina ja tiistaina tärkeitä otteluita. Pikkuhuuhkajat pelaa tiistaina, mutta jännitystä riittää jo maanantaina. Lohkovaiheen jälkeen karsinnassa pelataan kaksiosaiset play-off-ottelut, joihin pääsee kymmenen lohkovoittajaa sekä neljä parasta lohkokakkosta. Näin saadaan seitsemän play-off-otteluparia, joiden voittajat menevät Tshekin EM-kisoihin 2015. Isäntämaa Tshekki on automaattisesti mukana kahdeksan joukkueen kisoissa.

Lohkossa 3 pelataan mielenkiintoinen ottelu Georgian ja Skotlannin välillä. Skotlanti nimittäin voitti viime torstaina kotonaan Slovakian 2-1 ja lyö nyt painetta lohkoa johtavalle Hollannille. Hollannin sysääminen pois kärkipaikalta tulee olemaan todella hankala urakka. Oranje voitti nimittäin aiemmin näissä karsinnoissa Skotlannin 4-0, ja viime torstaina Hollanti haki Georgiasta peräti 6-0-voiton. Skotlannin voitto Georgiasta (kerroin 2,20) tekisi kuitenkin tilanteesta hyvin mielenkiintoisen. Luvassa voi olla runsasmaalinen ottelu. Yli 3,5 maalin kerroin on houkutteleva 3,55.

Lohko 4 on kaikella todennäköisyydellä hallitsevan Euroopan mestari Espanjan heiniä. Espanjalla oli kuitenkin viime perjantaina vaikeuksia Bosnia-ottelussa, jonka Espanja lopulta voitti 3-2. Tänään Espanja isännöi Unkaria, joka hävisi torstaina kotonaan Itävallalle. Tappio oli iso kolaus Unkarin haaveille lohkon kakkospaikasta. Espanjan nuori kolmikko Jesé Rodriguez-Iker Muniain-Álvaro Morata jyrää kuin höyryjuna: kolmessa ottelussa pelaajien nimiin on merkattu peräti 13 maalia. Kotivoitto näyttää ilmiselvältä. Ykköstä paremman kertoimen antaa kuitenkin veto yli 2,5 maalin puolesta (1,35).

Yksi illan mielenkiintoisimmista otteluista on Sveitsin ja Kroatian kohtaaminen. Kumpikin on voittanut kaikki (Kroatia kolme, Sveitsi kaksi) ottelunsa päästämättä maaliakaan. Kotijoukkue Sveitsi on ennakkosuosikki, mutta tasapeli (3,60) voi olla todella lähellä.

Lyö vetoa alle 21-vuotiaiden EM-karsinnoista täällä!