Argentiina-Sveitsi: asiantuntijat ennakoivat


Argentiina on monien papereissa suosikki maailmanmestariksi, mutta puolivälieräpaikkakaan ei aukea ilman lahjakkaita pelaajia pullollaan olevan Sveitsin kukistamista. Joel Richards ja Ben Lyttleton ennakoivat Sao Paulossa käytävää kohtaamista.

KOKOONPANOT:

Richards: Sergio Agüeron toipumista loukkaantumisesta voi seurata Instagramissa. Samaan aikaan Buenos Airesissa on järjestetty mielenosoituksia, joissa on vaadittu Ezequiel Lavezzin pelaavan ilman paitaa. Albicelesten uuden seksisymbolin odotetaan korvaavan Agüeron hyökkäyksessä. Lavezzin rooli voi kuitenkin olla hieman puolustavampi. Alejandro Sabella säätää edelleen kokoonpanoaan ja taktiikkaansa.

Lyttleton: Varahyökkääjä Mario Gabranovic teloi ristisiteensä harjoituksissa ja on sivussa kuusi kuukautta. Ykköstoppari Steve von Bergenin kisat ovat myös ohi, koska mies sai Olivier Giroud'n kengän naamaansa. Fabian Schär jatkaa von Bergenin paikalla, sillä Philippe Senderos pelasi kammottavan ottelun Ranskaa vastaan.

VIRE:

Richards: Argentiina otti lohkovaiheessa täydet pisteet ja Lionel Messi teki neljä maalia, joten joukkueen pitäisi olla huippuiskussa. Sitä se ei kuitenkaan ole. Nigeria onnistui viimeisessä lohko-ottelussa kahdesti maalinteossa, ja voittomaalin tekoon tarvittiin kritisoitu laitapakki Marcos Rojo. Angel Di Maria väläytteli ja Javier Mascherano vartioi keskikenttää. Puolustuksella oli vaikeuksia pitää Nigerian hyökkääjä Ahmed Musa kurissa, mutta Sabella päätti silti lepuuttaa Messiä. Agüeron loukkaantuminen on takaisku. Takaisku on myös se, ettei Gonzalo Higuain ole päässyt edellisten MM-kisojen tasolleen. Etelä-Afrikassa Higuain teki neljä maalia.

Lyttleton: Sveitsi sai itseluottamuksensa takaisin, kun se Ranskalle kärsimänsä 2-5-nöyryytyksen jälkeen voitto Hondurasin 3-0. Sveitsi oli hermostuneen oloinen ennen Xherdan Shaqirin nopeaa avausmaalia. Valmentaja Ottmar Hitzfeld sai osan kunniasta Shaqirin maaliin. Granit Xhakan kanssa paikkaa vaihtanut Shaqiri pelasi nimittäin ensimmäistä kertaa kymppipaikalla, ja se toimi. Sveitsin etuna saattaa olla myös se, että se pääsee pelaamaan yhtä mestarisuosikkia vastaan täysin ilman paineita. Sveitsi on hyvä vastaiskujoukkue.

VALMENTAJIEN SUUSTA:

Alejandro Sabella: "Pelissä oli enemmän liikettä, erilainen pelinopeus ja rytminmuutoksia", Sabella sanoi Nigeria-ottelun jälkeen. "Olemme hyökkäävä joukkue, ja hyökkäävillä joukkueilla on joskus ongelmia."

Ottmar Hitzfeld: "Olen tyytyväinen joukkueeseen ja taustajoukkoihin. En koskaan epäillyt joukkuettamme. Tiedän joukkueeni tason. Yleisö tulee todennäköisesti olemaan meitä vastaan, mutta voimme tehdä historiaa. Meillä ei ole mitään hävittävää."

AVAINPELAAJA:

Richards: Ei yllätyksiä eikä muutoksia. Laitapakit saattavat tehdä joskus maalin, keskikenttäpelaajien syötöt saattavat avata vastustajan puolustuksen tai maalivahti Sergio Romero saattaa tehdä ratkaisevia pelastuksia. Muiden hyökkääjien jatkaessa kuivaa kauttaan Lionel Messi on kuitenkin Argentiinalle edelleen kaikki kaikessa.

Lyttleton: Diego Benaglio. Miten mikään joukkue voisi pysäyttää Messin ilman maalivahdin huippupäivää? Nigerian maalivahti Vincent Enyeama oli joukkueensa paras pelaaja Argentiinaa vastaan, vaikka päästi kolme maalia. Benaglion illasta tulee siis vaikea, mutta Ranska-ottelusta huolimatta hän pelaa hyvää turnausta. Ranskan tekemät viisi maalia voidaan laskea Benaglion edessä pelanneen puolustuksen piikkiin. Benaglio otti hyviä torjuntoja Hondurasia vastaan toisella puoliajalla, kun vastustajalla oli omat tilaisuutensa. Nyt Benaglion on kenties pelattava elämänsä ottelu. "Teemme kaikkemme, jotta ottelu olisi Argentiinalle mahdollisimman vaikea. Jalkapallossa tapahtuu yllätyksiä", Benaglio sanoi.

PELIVIHJE:

Richards: Argentiina tulee pitämään Shaqiria tarkasti silmällä. Lisäksi Romero on pelannut toistaiseksi hyvän turnauksen. Argentiina ei päästä maalia, 2,10.

Lyttleton: Kumpikin joukkue tekee maalin, 1,95. Argentiinan puolustus ei ole vaikuttanut pitävältä. Sveitsi voi tehdä ottelusta Argentiinalle hyvin vaikean.

TULOSVEIKKAUS:

Richards: 2-0, 8,00

Lyttleton: 2-1, 7,50

Lyö vetoa ottelusta täällä!