Australia-Hollanti: asiantuntijat ennakoivat


Jalkapallomaailman katseet kääntyvät Hollantiin, kiitos avauskierroksella maailmanmestari Espanjalle annetun 5-1-selkäsaunan. Hollanti-asiantuntijamme Mohamed Moallim perkaa Australia-ottelun ennakkoasetelmia kollegansa Tom Smithiesin kanssa.

KOKOONPANOT:

Smithies: Ance Postecogloun kokoonpanovalinta Hollantia vastaan herättää mielenkiintoa. Luotsin on korvattava loukaantunut oikea laitapuolustaja Ivan Franjic. Selkein valinta Robin van Persien taistelupariksi olisi Kiinan liigassa pelaava Ryan McGowan. Postecoglou on kuitenkin vihjannut siirtävänsä Mark Milliganin keskikentältä pakiksi. Kenties valmentajalla näkee van Persien ja McGowanin kohtaamisen varsin yksipuolisena. Crystal Palacen viime kaudella tavoittelema Milligan on pelannut nuorempana laitapakkina.

Moallim: Jos se ei ole rikki, älä korjaa sitä. Louis van Gaal harkitsee varmasti jatkamista 5-3-2-systeemillään, jolla Hollanti murskasi hallitsevan Euroopan- ja maailmanmestarin. Vastustajan mukaan sopeutuvana pragmaatikkona van Gaal saattaa kuitenkin siirtyä tuttuun 4-3-3:een. Jos näin käy, Jonathan de Guzman siirtynee penkille laiturin ja hyökkääjän paikat hallitsevan Jeremain Lensin tieltä. Lisäksi Daley Blind siirtyisi keskikentälle ja Bruno Martins Indi vasemmaksi pakiksi.

VIRE:

Smithies: Tappiollisen Chile-ottelun jälkeen Australia joutui sadattelemaan ottelun ensimmäistä varttia, jonka aikana peli hävittiin. MM-kisa-avauksen paineet olivat Australialle liikaa. Puolustusrakenne romahti ja Chile johti vartissa 2-0. Se tapa, jolla Australia nousi alhosta, oli Postecogloun kannalta sekä rohkaiseva että turhauttava. Australia tuli maalin päähän ja oli lähellä tasoittaa ottelun. Mitä olisikaan tapahtunut, jos Australia olisi aloittanut ottelun hyvin? Juuri hyvä alku on avainasemassa hirmuvireistä Hollantia vastaan.

Moallim: Jos Espanja-ottelun esitystä tai ainakin toista puoliaikaa pitäisi kuvailla yhdellä sanalla, se sana olisi henkeäsalpaava. Kukaan ei olisi ennalta uskonut, että Hollanti ryöpyttää Espanjan. Edes voittoa ei pidetty mahdollisena. 5-1-voitto van Gaalin melko nuorelle ja kokemattomalle joukkueelle oli enemmän kuin kukaan uskalsi edes haaveilla. Tulos antoi joukkueelle aivan uudenlaista itseluottamusta. Kun huomioidaan vastustajan taso ja ottelun tärkeys, esitys menee Hollannin kaikkien aikojen parhaimpien joukkoon. Ottelu oli selkeä muistutus: älä koskaan aliarvioi van Gaalia.

VALMENTAJIEN SUUSTA:

Ante Postecoglou: "Jos arvioit itseäsi muiden mielipiteiden mukaan, elämästä tulee aika ankeaa. Silloin mietit vain sitä, mitä muut ajattelevat."

Louis van Gaal: "Jos emme voita Australiaa, emme ole yhtään pidemmällä kuin nyt. Tilanne on tottakai tässä vaiheessa hyvä."

AVAINPELAAJA:

Smithies: Matthew Leckie. Nuori laituri pelasi uransa parhaan maaottelun Chileä vastaan. Leckien peloton ja suoraviivainen tyyli aiheutti puolustajille vaikeuksia. Hollannin puolustus keskittynee Tim Cahillin vaarallisuuteen pääpelissä. Jos Leckie yltää avausottelun tasolleen, kykyjenetsijät varmasti heräävät.

Moallim: Oli pelisysteemi mikä tahansa, avainasemassa on tarjoilu. Se on Wesley Sneijderin tehtävä. Sneijderin roolia linjojen välissä pelaavana, peliä johtavana ja hyökkääjiä ruokkivana pelaajana ei voi korostaa. Espanja-ottelu oli Sneijderin sadas maaottelu, mutta esitys oli hänen mittapuullaan keskinkertainen. Konkari on kuitenkin edelleen avainmies van Gaalin systeemissä. Sneijder on 30-vuotias ja on jo puhunut julkisesti valmentamisesta uransa jälkeen, mutta tähden voimat eivät ole vielä ehtymässä.

PELIVIHJE:

Smithies: Yli 2,5 maalia avausjaksolla, 5,25. Postecogloulta kysyttiin lehdistötilaisuudessa, onko Australian pelattava puolustusvoittoisesti maalirikasta Hollantia vastaan. "Emme tule MM-kisoihin sellaisen takia", kuului vastaus. Australia yrittää hyökätä ja luottaa siihen, että Oranjen puolustuksella on heikkoutensa. Kun toisessa päässä nähdään Robin van Persie, Sneijder ja Arjen Robben, maaleja voi tulla paljonkin.

Moallim: Avausottelussaan Hollanti kohtasi MM-kisojen korkeimmalle rankatun vastustajan. Nyt vastassa on alimmas rankattu joukkue. Australia on aivan erilainen haaste kuin Espanja, mutta sitä kohdellaan täysin tasavertaisesti. Tässä ottelussa van Gaalin suuri pakkomielle, pallon jatkuva kiertäminen pelaajalta toiselle, voi toteutua. Uskon Hollannin hallitsevan palloa yli 59,5-prosenttisesti. Kerroin on 1,80.

TULOSVEIKKAUS:

Smithies: 1-3, 11,00

Moallim: 0-2, 5,80

Lyö vetoa ottelusta täällä!