Brasilia-Saksa 1-7: näin Saksa nöyryytti isäntiä


1. Scolarin olisi pitänyt saada joukkueensa keskittymään olennaiseen

Brasilia on läpi turnauksen pelannut sydämellä eikä järjellä. Heikompia joukkueita vastaan intohimo ja voitontahto riittivät. Välierässä valmentaja Luiz Felipe Scolarin olisi kuitenkin pitänyt pitää parempaa huolta pelaajiensa keskittymisestä. Miksi Julio Cesar ja David Luiz pitelivät Neymarin paitaa kansallislaulun aikana? Keskittymiskyky oli tipotiessään juuri silloin, kun Brasilia olisi tarvinnut sitä kaikkein eniten.

2. Hulk ja Fred olivat surkeita - taas

Hulk on pelannut kammottavan huonot MM-kisat, eikä Fred ole ollut juuri parempi. Hulk on toki pelannut hieman väärällä pelipaikalla, ja Scolarin olisi pitänyt tehdä hänelle palvelus pudottamalla Fred avauskesta ja siirtämällä Hulk keskushyökkääjäksi. Tuskin sekään olisi muuttanut asioita merkittävästi. Hulk oli Philipp Lahmin taskussa alkuvihellyksestä alkaen. Fred - hyökkääjä, joka ei tee maaleja - on puolestaan kuin Brasilian tuloksettomien kisojen kuva. Omat fanit buuasivat toisen puoliajan aikana Fredille niin armottomasti, että pelaajan kannattaa kenties poistua maasta.

3. Brasilian riippuvaisuus Neymarista kävi rumasti ilmi

Tämä on toki ilmiselvää, mutta Brasilian täydellinen riippuvuus Neymarista kävi hyvin selväksi välierässä. Kisojen avausottelusta saakka Neymar kantoi harteillaan koko kansan odotuksia ihailtavalla tavalla. Hän sekä teki että alusti tärkeitä maaleja. Ilman Neymaria Brasilia näytti hyvin keskinkertaiselta joukkueelta, ja vastaan sattui vieläpä hurja Saksa. Kolumbia osoitti pystyvänsä sopeutumaan elämään ilman Radamel Falcaota, mutta Brasilia maksaa kovan hinnan siitä, että kaikki katseet kohdistuivat yhteen 22-vuotiaaseen.

4. Saksa voi olla armoton

Neljännen ja viidennen maalin syntyessä Saksa näytti jo nolostuvan nöyryytyksestä. Saksaa on moitittu siitä, että Joachim Löwin alaisuudessa se on pelannut vain kaunista jalkapalloa saavuttamatta täyttä potentiaaliaan, eli mestaruuksia. Joidenkin väitteiden mukaan Saksa ei myöskään tee tarpeeksi maaleja voittaakseen maailmanmestaruuden. Kultainen sukupolvi on yhden voiton päässä maailmanmestaruudesta. Saksa osoitti eilen, että ilman loukkaantunutta Marco Reusia ja penkitettyä Mario Götzeäkin joukkueella on rahkeita satuttaa ketä tahansa.

5. Manuel Neuer on kisojen paras maalivahti

Tauolla Scolari varmasti ohjeisti pelaajiaan sillä ajatuksella, että toiselle jaksolle on saatava hyvä alku ja Brasilian on tehtävä seuraava maali. Brasilia yritti kovasti ensimmäisen vartin ajan, mutta kukaan ei pystynyt ohittamaan muurin lailla Saksan maalilla seissyttä Manuel Neueria. Tyrmäävä torjunta Paulinhon laukaukseen piti huolta siitä, ettei Brasilian takaa-ajo päässyt edes käyntiin. Huippuesitykset ovat olleet arkipäivää Neuerille, joka palkitaan kaiken järjen mukaan Kultaisella hanskalla.