Confederations Cup: Uruguay niukka suosikki Italiaa vastaan


Confederations Cupin pronssiottelu on hädin tuskin tavallista harjoituspeliä kummempi tapahtuma, mutta paikka kolmen joukossa lienee silti kummankin joukkueen intresseissä. Italialta puuttuu monia pelaajia, mikä antaa valmentaja Cesare Prandellille mahdollisuuden antaa minuutteja vähälle peliajalle jääneille.

Kokoonpanot

Uruguay-luotsi Oscar Tabarezin ei tarvitse vaivata päätään loukkaantumisilla tai pelikielloilla. Joukkue pelaa 4-3-3-muodostelmassa, jossa hyökkäyskolmikon muodostavat Diego Forlan, Edinson Cavani ja Luis Suarez.

Prandelli joutuu sitä vastoin tekemään paljon muutoksia loukkaantumisten takia. Mario Balotelli, Ignazio Abate, Andrea Pirlo, Claudio Marchisio ja Andrea Barzagli ovat sivussa. Hyökkäyksessä aloittaa Stephan El Shaarawy. Cagliarin Davide Astori saa tilaisuutensa puolustuslinjassa.

Vire

Uruguay pani semifinaalissa Brasilian lujille ja osoitti olevansa kovakuntoinen joukkue.

Samaa voi sanoa Italiasta, joka pakotti Espanjan rangaistuspotkukilpailuun. Azzurrin riveissä lienee tosin väsymystä 120 minuutin puristuksen jäljiltä.

Aiemmat kohtaamiset

Maat ovat kohdanneet seitsemän kertaa. Uruguaylla on historiallisesti pieni ote. Viimeksi joukkueet kohtasivat ystävyysottelussa Roomassa marraskuussa 2011. Silloin eteläamerikkalaiset voittivat 1-0. Myös edellinen tasapeli maiden välillä on peräisin Italiassa pelatusta harjoitusottelusta. Huhtikuussa 2002 Milanossa pelattu ottelu päättyi 1-1-tasapeliin. Italia on voittanut Uruguayn viimeksi isännöimiensä vuoden 1990 MM-kisojen puolivälierissä. Saapasmaa meni jatkoon maalein 2-0. Maalinteossa onnistuivat Salvatore Schillaci ja Aldo Serena. Tässä ottelun kohokohdat:

Kertoimet

Uruguay on niukka ennakkosuosikki kertoimella 2,35. Italian voiton kerroin on 2,90. Ottelussa saatetaan hyvinkin tehdä yli 2,5 maalia (1,72).

Lyö vetoa Confederations Cupin mitaliotteluista täällä!