Costa Rica-Hollanti 0-0 (3-4 rp): mitä opimme


1. Louis van Gaalin veskariuhkapeli kannatti

Louis van Gaalilla ei ollut hävittävää, kun luotsi vaihtoi maalivahtia ennen rankkarikisaa. Jos Tim Krul torjuisi edes yhden pilkun, valmentaja näyttäisi nerolta. Jos Krul ei torjuisi, ei hätää - kaikkihan odottavat laukojan tekevän maalin.

Van Gaalin uhkapeli kannatti, ja Costa Rican pelaajia jatkuvasti häirinnyt Krul nousi sankariksi

2. Arjen Robben vietti viikkonsa median parissa

Olisi ymmärrettävää ajatella, että Arjen Robben keksi filmaamisen. Niin paljon kritiikkiä Hollannin hyökkääjä sai Meksiko-ottelun paljon puhutusta rikkeen liioittelustaan.

Sitä Robben ei kuitenkaan tehnyt, ja kritiikki löi muutenkin rajusti yli. MM-kisoissa kaikki asiat kasvavat suhteettoman suuriksi.

Costa Ricaa vastaan Robben vastasi kritiikkiin yrittämällä pysyä pystyssä. Joku voisi väittää, että Robbenin tehokkuus kärsi

3. Keylor Navas vaihtaa varmasti vaisemaa

Costa Rican maalivahti Keylor Navas on haluttu mies. Menneen viikon aikana Levante tiettävästi hylkäsi Atletico Madridin tarjouksen veskaristaan.

Lehtitietojen mukaan Navasin sopimuksessa on noin kahdeksan miljoonan euron ulosostopykälä. Moni eurooppalainen suurseura pulittaa moisen summan ilomielin.

Navas on näissä MM-kisoissa ollut kaikkien hyvien maalivahtien joukossa todennäköisesti paras veskari.

4. Hollanti tarvitsisi kipeästi Nigel de Jongia

Nigel de Jong muistetaan niin hyvin edellisten MM-kisojen finaalin punaisen kortin arvoisesta taklauksestaan, että monet ennustivat miehelle kohuotsikoita tänäkin vuonna. De Jong on kuitenkin puhtaasti pelillisin mittarein osoittanut olevansa Hollannin tärkein pelaaja - sekä pelatessaan että sivussa ollessaan.

De Jong oli erinomainen lohkovaiheessa, kun Hollanti selvitti todella vaikean alkulohkonsa. Keskikenttäpelaaja on kuitenkin ollut sivussa kummastakin jatko-ottelusta. Hollannin peli on kärsinyt de Jongin poissaolosta. Joukkue on käyttänyt de Jongin paikalla eri pelaajia, mutta yksikään vaihtoehto ei ole tuonut peliin de Jongin mukanaan tuomaa sulavuutta

5. Costa Rica voi lähteä kisoista ylpeänä

Costa Rican upea kisaurakka on ohi. Mikään muu joukkue ei ole saanut itsestään niin paljon irti kuin Costa Rica.

Joukkueen tarina jää MM-kisahistoriaan. Ryhmä lähtee kotiin ylpeänä saavutuksistaan