Ecuador-Ranska: asiantuntijat ennakoivat


Ecuador ja Ranska paketoivat lohkovaiheensa keskinäisellä mittelöllä. Asiantuntijat Rubert Fryer ja Julien Laurens jakavat näkemyksensä ottelusta.

KOKOONPANOT:

Fryer: Carlos Gruezon odotetaan korvaavan Oswaldo Mindan keskikentällä. Muuten valmentaja Reinaldo Reudan uskotaan luottavan voittoisan Honduras-ottelun kokoonpanoon. Frickson Erazon ja ikääntyvän Jorge Guaguan muodostama hatara puolustuskaksikko tarvitsee aiempaa enemmän suojelua, jotta Ecuador voisi saada Sveitsiä paremman tuloksen ja mennä jatkoon. Reuda on todennut, että Ranska tulee pitämään paljon palloa, joten keskikentän kaksikko Gruezo ja Christian Noboa tulee pelaamaan aiempaa alempana. Vastahyökkäyksissä yritetään lähettää laitapelaajat vauhtiin.

Laurens: Didier Deschamps on ilmoittanut tekevänsä joitakin muutoksia. Yohan Cabaye on pelikiellossa ja Patrice Evra sekä Paul Pogba yhden keltaisen kortin päässä pannasta. Evra ja Pogba aloittanevat siis penkiltä. Raphael Varane on mahapöpön takia sivussa ja tekee tilaa Laurent Koscielnylle. Mamadou Sakho on avauksen kunnossa. Joitakin avainpelaajia (Mathieu Valbuena, Mathieu Debuchy) lepuutetaan, jolloin muille (Bacary Sagna, Loic Remy, Morgan Schneiderlin) aukeaa näyttöpaikkoja.

VIRE:

Fryer: Reuda oli tyytyväinen Ecuadorin esitykseen Sveitsi-tappiossa (1-2). Vielä tyytyväisempi hän oli siihen, että joukkue nousi tappioasemasta voittoon Hondurasia vastaan. Etenkin Noboan suoritukset keskikentällä ovat olleet rohkaisevia. Viimeisessä seitsemässä maaottelussaan maalin tehnyt Enner Valencia on myös iskussa. Valencian kärkipari Felipe Caicedo on ollut pettymys. Samaan kategoriaan menee nouseva tähti Jefferson Montero. Monterolla on kykyjä ratkaista mikä tahansa ottelu, mutta tämä kamppailu saattaa olla nuorukaisen viimeinen mahdollisuus Brasiliassa.

Laurens: Ranska on loistavassa vireessä. Toisessa kisapelissään Ranska nöyryytti Sveitsiä ja johti 5-0 jo vartti ennen loppua. Lopussa Ranska päästi kaksi maalia, mutta kokonaisuutena esitys oli vakuuttava. Hyökkäyspeli oli huippuvaarallista, ja lisämaaleihinkin oli mahdollisuuksia. Benzema ehti muun muassa tuhlata rangaistuspotkun. Deschamps teki kaksi muutosta kokoonpanoon (Olivier Giroud ja Moussa Sissoko korvasivat Antoine Griezmannin ja Pogban), ja se tuotti tulosta.

VALMENTAJIEN SUUSTA:

Reinaldo Reuda: "Jumala on siunannut meitä, kun Enner Valencia on yltynyt maaliputkeen heti sen jälkeen, kun menetimme Christian Benitezin."

Didier Deschamps: "Olemme voittaneet vain kaksi ottelua. On tärkeää varmistaa lohkovoitto ja pitää hyvä vire yllä."

AVAINPELAAJA:

Fryer: Enner Valencia on tehnyt Ecuadorin kaikki kolme maalia. Kukaan muu ei tunnu osuvan, joten Valencia on Ecuadorin ykkösase, kun joukkue tavoittelee jatkopaikkaa. Laidoilla Antonio Valencia ja Montero eivät ole vielä päässeet iskuun, joten Enner Valencia tarvitsee tarjoilua vasemmalta laitapakilta Walter Ayovilta.

Laurens: Blaise Matuidi on ollut erinomainen koko kisojen ajan. Hän oli ratkaisevassa asemassa kummassakin ottelussa ja teki jopa maalin Sveitsiä vastaan. Hän on vahva ja juoksee paljon. Matuidi paineistaa vastustajia ja saa myös paljon palloja juostessaan mukaan hyökkäyksiin. Matuidi on kehittynyt hurjasti kahden viime kauden aikana.

PELIVIHJE:

Fryer: Ranska tekee muutoksia ja lepuuttaa joitakin tähtiään, joten Ecuadorilla on mahdollisuudet saada ottelusta tulos. Kovavireisen Enner Valencian maalikerroin on houkutteleva 3,95. Montero ei puolestaan tee tai alusta maaleja, mutta hän aiheuttaa laitapakeille paljon päänvaivaa. Montero ohittaa yleensä vastustajansa useammin kuin kerran. Todennäköisesti Ranskan oikeana laitapakkina aloittavan Bacary Sagnan keltainen kortti kertoimella 6,00 on siis myös kokeilun arvoinen.

Laurens: Ranska voittaa päästämättä maaliakaan, 2,80.

TULOSVEIKKAUS:

Fryer: 1-2, 8,00

Laurens: 0-1, 7,50

Lyö vetoa ottelusta täällä!