EM-karsinnat: Tanska avaa kotivoitolla


Tanskan EM-karsintaurakka alkaa kotiottelulla Armeniaa vastaan. Keskiviikkona Odensessa kärsitty 1-2-harjoitusottelutappio Turkille ei ollut sitä, mitä päävalmentaja Morten Olsen toivoi. Harjoitusotteluista ei kannata kuitenkaan vetää suuria johtopäätöksiä: pelipaikkansa varmistaneet pelaajat saattavat ainakin alitajuisesti hiemän vältellä taklauksiaj a säästellä itseään.

Väliin jääneiden MM-kisojen ja Turkki-tappion jälkeen Tanska hakee uutta alkua Armeniaa vastaan. Viime kesänä Armenia kävi Kööpenhaminassa kärsimässä 0-4-tappion, mutta ihan niin rumia numeroita tuskin tänään nähdään.

"Osoitimme Turkkia vastaan ensimmäisellä puoliajalla, että osaamme pelata hyvin ja luoda maalintekopaikkoja. Meillä on hyvä joukkue, jossa on uusia nuoria pelaajia", hyökkääjä Nicklas Bendtner lausui Politiken-lehden haastattelussa.

"Tarvitsemme voiton karsintojen alkuun. Meidän on näytettävä intohimia kentällä ja saatava yleisö heti puolellemme", Bendtner jatkoi.

Myös Armenia hävisi keskiviikkona. Se kärsi 0-2-tappion Liettuan vieraana - ja Liettua on tunnetusti monta pykälää kehnompi vastustaja kuin Tanskan kohtaama Turkki.

Lisäksi Armenialta puuttuu kaksi vuoden takaisen Tanska-ottelun maalintekijää: kaksi maalia iskenyt Yuri Movsisyan sekä kertaalleen osunut Aras Öbiliz. Näin ollen kaksi Armenian vaarallisimpiin kuuluvaa pelaajaa on sivussa, mikä helpottaa Tanskan puolustuksen iltapuhdetta.

Tanskan puolustuksen keskustassa aloittavat todennäköisesti Simon Kjær ja Andreas Bjelland, sillä Daniel Aggerin pelaaminen on lihasvamman takia erittäin epävarmaa.

Viime vuoden kohtaamisen kaltaisia murskalukemia tuskin nähdään, sillä tämänhetkinen Tanska ei vaikuta niin vahvalta. Punavalkoisten pitäisi kuitenkin voittaa ottelu melko selvästi ja aloittaa EM-karsintansa lupaavasti. Bendtnerin onnistuminen maalinteossa nousee myös peli-ideaksi.

Pelivihjeet

Tanska (-1) voittaa, 2,16
Nicklas Bendtner tekee maalin, 2,43

Lyö vetoa ottelusta täällä!