Ghana-USA: asiantuntijat ennakoivat


Afrikan jalkapallon asiantuntija Gary Al-Smith puntaroi Ghanan mahdollisuuksia maan MM-avauksessa USA:ta vastaan. USA:n näkökulman tuo entinen Yhdysvaltojen maajoukkuepuolustaja, 44 maaottelun Janusz Michallik.

KOKOONPANOT:

Al-Smith: Ghana aloitti viime viikon harjoitusottelunsa Etelä-Koreaa vastaan vahvalla kokoonpanolla. Valmentaja Kwesi Appiah sai positiivisia ongelmia, kun vaihtomies Jordan Ayew iski vielä harttutempun. Majeed Warisin, Michael Essienin ja Kevin-Prince Boatengin pelikunto on kysymysmerkki, mutta jokaisen kanssa otetaan riski, jos miehet ovat edes 90-prosenttisessa kunnossa. Appiah suosii 4-3-2-1-ryhmitystä, joten Asamoah Gyan aloittanee kärjessä. Maalivahtivalinta on pieni kysymysmerkki. Kannattajien suosikki on Adam Kwarasey. Todennäköinen avaus: Fatau Dauda - Kwadwo Asamoah, Jonathan Mensah, John Boye, Harrison Afful – Rabiu Mohammed, Sulley Muntari, Andre Ayew – Kevin-Prince Boateng, Asamoah Gyan, Majeed Waris.

Michallik: Odotan USA:n aloittavan samalla kokoonpanolla kuin viimeisessä harjoitusottelussa Nigeriaa vastaan. Tim Howard pelaa maalissa ja Fabian Johnson, Geoff Cameron, Matt Besler ja DaMarcus Beasley puolustuksessa. Jermaine Jones ja Kyle Beckerman pelaavat keskikentän pohjalla ja Michael Bradley heidän edessään timantin kärkenä. Alejandro Bedoya ja Clint Dempsey aloittavat laidoilla. Dempsey myös tukee yksinäisenä kärkenä pelaavaa Jozy Altidorea. Vaihtoehdoista kyseeseen tulee lähinnä Graham Zusin peluuttaminen Bedoyan paikalla. Loukkaantumisia ei ole.

VIRE:

Al-Smith: Taktiikans suhteen suurin puheenaihe on ollut Kwadwo Asamoahin pelaaminen vasempana pakkina. "En pelaa samassa roolissa kuin Juventuksessa, mutta pystyn pelaamaan tälläkin paikalla", Asamoah sanoi Etelä-Korea-ottelun jälkeen. Eikö joukkueen luovinta pelaajaa kannattaisi kuitenkin käyttää pelintekoroolissa? Toisaalta Black Stars on tehnyt 10 maalia kolmessa viime ottelussaan. Koko Appiahin aikakaudella Ghana on takonut 42 maalia 17 ottelussa. USA, teitä on varoitettu.

Michallik: Esitys 2-1-voitossa Nigeriasta oli selvä parannus aikaisempiin voitto-otteluihin Turkkia ja Azerbaidzhania vastaan. Kyle Beckermanin sijoittaminen toiseksi puolustavaksi keskikenttäpelaajaksi toi joukkueeseen kaivattua turvallisuutta ja tasapainoa. Ratkaisu antoi Michael Bradleylle vapauksia. Henkisellä puolella kolme voitettua ottelua ennen MM-kisoja on hyvä asia itseluottamukselle. Lisäksi avauskokoonpano on selkiytynyt. Oletettu puolustuslinja on kuitenkin pelannut yhdessä vain kahdesti ennen Ghana-ottelua.

VALMENTAJIEN SUUSTA:

Kwesi Appiah: "Lohkoa kutsutaan kuolemanlohkoksi. Menemme peli kerrallaan. Haluamme olla turnauksessa mukana mahdollisimman pitkään."

Jürgen Klinsmann: "Maailmanmestaruudesta puhuminen ei tällä hetkellä vain ole realistista. Ensin pitää päästä lohkosta jatkoon. Pidetään siis jalat maassa. Kun jatkopaikka on auennut, taivas on rajana."

AVAINPELAAJA

Al-Smith: Majeed Waris nousi joukkueeseen aivan puskista. Hän sai mahdollisuuden viime vuonna harjoitusottelussa ja käytti sen. Nuori hyökkääjä on Ghanan mielenkiintoisin lupaus. Waris tietää milloin liikkua ja milloin laukoa. Asamoah Gyan on vihdoin saanut tulitukea kärjessä. USA:n on vaikea merkata Warista, jos tämä on avauksessa.

Michallik: Nigeria-ottelun paras uutinen oli Altidoren onnistuminen kahdesti. Altidoren edellinen maali seura- tai maajoukkueessa oli joulukuulta, joten ajoitus oli loistava. Altidoren ongelmista Sunderlandissa on puhuttu paljon, mutta Klinsmann luottaa häneen. Altidore on saanut paljon mahdollisuuksia avata maalihanansa ja osoittautunut luottamuksen arvoiseksi. Toivon mukaan hän jatkaa samalla linjalla Ghanaa vastaan.

PELIVIHJE:

Al-Smith: Gyan on tehnyt avausmaalin kahdeksan kertaa kymmenessä edellisessä aloittamassaan ottelussa. Gyanin avausmaalikerroin on 5,60.

Michallik: Jozy Altidoren avausmaali ja lyhyen maaliputken jatkuminen kertoimella 8,00. Altidore tekee maalinsa usein ryppäissä. Karsinnoissa hän maalasi viidessä peräkkäisessä ottelussa. Muista maalintekijöistä hyvän kertoimen tarjoaa Michael Bradleyn onnistuminen (9,50). Bradley on USA:n monipuolisin pelaaja. Mikkel Diskerud osaa kääntää ottelun kulun tullessaan vaihdosta sisään, ja saatan lyödä pienellä vetoa hänen maalinsa puolesta toisella jaksolla. Diskerudin kerroin ottelun viimeiselle maalille on 20,00.

TULOSVEIKKAUS:

Al-Smith: 2-1 Ghanalle, 10,50.

Michallik: Pienen puolueellisuuden uhallakin USA:n 2-1-voitto, 11,00. Ghana on pudottanut USA:n MM-kisoista kahdesti peräkkäin, nyt on revanssin aika!