Glenn Hysén: "Ruotsin ei pidä pelätä ketään"


Ruotsi aloittaa EM-karsintansa maanantai-iltana Itävallan vieraana. Sinikeltaisten maajoukkueen legenda Glenn Hysén analysoi Ruotsin lähtökohtia karsintaurakkaan.

Mitä mieltä olit harjoitusottelusta Viroa vastaan?

-En ole kovin innoissani harjoitusotteluista, mutta oli upeaa, että Zlatan Ibrahimovic rikkoi maaliennätyksen. Seuraavaksi toivon, että hän johtaa meidät EM-kisoihin. Lisäksi Albin EkdalNabil Bahoui ja Emil Forsberg ansaitsivat mielestäni esityksellään avauspaikan Itävalta-otteluun.

Haluaisitko Erik Hamrénin tekevän muita muutoksia avauskokoonpanoon?

-Haluaisin nähdä kentällä niin monta teknisesti taitavaa pelaajaa kuin mahdollista. Meillä on oltava pelaajia, jotka pystyvät tekemään pallolla jotakin. Haluan nähdä pelaajia, jotka saavat jotakin aikaiseksi joka kerta, kun heillä on pallo. Kim Källström ja Pontus Wernbloom ovat ilman muuta hyviä pelaajia, ja kaikki tietävät tarkalleen, mitä heiltä saa. Näkisin kuitenkin mielelläni, että Hamrén uskaltaisi peluuttaa joukkueen nuorempia, teknisempiä ja mielenkiintoisempia pelaajia ainakin keskikentällä ja hyökkäyksessä.

Mitä ajatuksia sinulla on Itävallasta?

-David Alaba on huippupelaaja, mutta muutoin kyseessä ei varsinaisesti ole valtavan pelottava joukkue. Myös Marko Arnautovic on hyvä pelaaja, mutta Ruotsi on parempi joukkue. Tasapeli riittää jos kotona tulee voitto. Sillä reseptillä mennään kisoihin.

Mitä mieltä olet lohkon muista joukkueista? Pelkäätkö jotakin vastustajaa?

-Ruotsin ei pidä pelätä ketään. Lohkon paras joukkue on Venäjä, jonka suunnanmuutospeli voi aiheuttaa ongelmia Ruotsille. Ruotsin puolustus on ollut epävarma. Fabio Capello tuo Venäjän peliin taktisen ulottuvuuden, joka tekee joukkueesta todella vaikean voitettavan.

Uskotko, että Ruotsi voi voittaa Venäjän?

-Ehdottomasti. Venäjä ei ole mikään mahdoton rasti. Ruotsilla on mahdollisuuksia. Jos saamme puolustuspelimme organisoitua, Venäjä on vaikeuksissa - meillä on Ibrahimovic, joka on lohkon paras pelaaja. Ruotsi pelaa hyvin silloin, kun puolustus pelaa hyvin. Tämä kuulostaa tylsältä, mutta meidän on rakennettava pohjalta puolustusorganisaation kautta. Peliä maustetaan teknisillä ja nopeilla pelaajilla. Niin voimme voittaa Venäjän.

Pääseekö Ruotsi EM-kisoihin?

-Ruotsin luulisi yltävän lohkossa vähintään toiseksi, eli kyllä.

Lyö vetoa ottelusta täällä!