Harjoitusottelu: Belgia ja Kolumbia


Torstainen Belgian ja Kolumbian välinen mittelö on periaatteessa harjoitusottelu. Kumpikin joukkue on kuitenkin varmistanut MM-kisapaikkansa, ja ottelu onkin MM-turnauksen mustille hevosille mahdollisuus näyttää lihaksiaan.

Karsintavire

Loistavan pelaajaryppään viime vuosina kasvattanut Belgia selvitti karsintalohkonsa tappioitta. Monet Belgian tähdistä kuuluvat Euroopan huippusarjojen terävimpään kärkeen.

Kolumbiankin kokoonpano on tällä hetkellä eräänlainen maan kultainen sukupolvi. Joukkueen suurimmat tähdet ovat James Rodriguez ja Radamel Falcao, jotka johtivat Kolumbian karsintalohkonsa kakkospaikalle Argentiinan taakse.

Tasapeli lähellä

Illan ottelu on ennen kaikkea lahjakkaiden hyökkääjien näytös. Toisaalta kummankin joukkueen viime vuosien puolustustilastotkin ovat kovat. Kummallekin joukkueelle ottelu on mahdollisuus testata mahdollisia ensi kesän MM-kisapelaajia. Samalla karsinnoissa rakennettua hyvää virettä yritetään kuitenkin pitää yllä. On siis vain loogista, että kumpikaan ei halua hävitä, muttei välttämättä lähde hakemaan voittoakaan hinnalla millä hyvänsä.

Belgia on pelannut MM-kisoissa viimeksi vuonna 2002, joten eteläamerikkalaisen joukkueen kohtaaminen on tervetullut haaste. Kumpikin joukkue olisi varmasti suht tyytyväinen tasapeliin. Tulos olisi jonkinlainen menestys myös Kolumbialle, joka pelasi viimeksi MM-kisoissa vuonna 1998.

Parhaita pelivalintoja ovatkin 1-1-tasapeli (kerroin 6,75) ja alle 2,5 maalia (1,72).

Maalintekijäveikkaus

Kovavireinen Romelu Lukaku aloittanee Belgian hyökkäyksessä. Evertonissa lainalla olevan Lukakun avausmaalikerroin on 5,60. Kolumbia-tähti Falcao laukoo mahdolliset rangaistuspotkut. Hänen maalikertoimensa on 3,25.

Tulosveikkaus: 1-1 (6,75)