Hollanti-Argentiina 0-0 (2-4 rp): näin Argentiina voitti


1. Argentiina oli kliininen rangaistuspotkuissa

Argentiina tarvitsi vain neljä rankkaria Hollantia vastaan, mutta jokainen pilkku oli erinomainen. Lionel Messi, Ezequiel Garay, Sergio Agüero ja Maxi Rodriguez onnistuivat kaikki vuorollaan maalinteossa. Pilkkukisa oli oiva muistutus Saksalle siitä, että jos sunnuntain finaali venyy rangaistuspotkuille, Saksan on pidettävä pää kylmänä. Sergio Romero, joka ei muuten ole kuulunut kisojen parhaisiin maalivahteihin, torjui 50 prosenttia kohtaamistaan rankkareista.

2. Mascherano on johtaja

Peluutti häntä sitten puolustuksessa tai keskikentällä, Javier Mascheranolta saa aina sitoutuneen peliesityksen. Eilen Mascherano pelasi keskikentällä ja kontrolloi peliä pitkiä jaksoja. Aivan varsinaisen peliajan lopussa hän vei Arjen Robbenilta varmalta näyttäneen maalintekopaikan maailmanluokan liukutaklauksella.

3. Van Persie oli jälleen vaisu

Robin van Persiellä oli paineita ennen näitä MM-kisoja. Hollannin kansa ja lehdistö vaativat häneltä hyvää turnausta, sillä van Persie on aiemminkin ollut vaisu kovissa paikoissa. Espanja-ottelun upean puskumaalin jälkeen kaikki uskoivat, että nämä olisivat van Persien kisat. Sen jälkeen hyökkääjä on kuitenkin ollut alavireinen. Eilen hän oli täysin näkymätön jatkoajalla tehtyyn vaihtoon saakka. Valioliigan faneille van Persie on tähti, Hollannin kansalle täysi mysteeri.

4. Van Gaal teki taas järkevän taktisen ratkaisun

Tauolla Louis van Gaal vaihtoi Daryl Janmaatin varoitetun Bruno Martins Indin tilalle. Näin hän pystyi siirtämään Daley Blindin pois tulilinjasta ja siirtymään kolmen miehen puolustuslinjaan. Dirk Kuyt täytti tyhjiön pelaamalla epätyypillisenä vasempana wing backina. Ratkaisu oli erittäin järkevä, koska Argentiina oli selvästi ottanut Ajaxissa vasempana topparina pelaavan Blindin tähtäimeensä. Vaihdon jälkeen Argentiina oli melko aseeton. Van Gaalin ainoa virhe? Hän ei säästänyt loppuun yhtä vaihtoa, jolla Tim Krul olisi saatu torjumaan rankkarit.

5. De Jong oli riskin arvoinen

Nigel de Jongia pidetään tyypillisenä keskikentän kovanaamana, mutta hän on paljon muutakin. De Jong on erinomainen puolustava keskikenttäpelaaja, joka pystyy miesvartioimaan vastustajansa ulos pelistä. De Jongin pelikunto oli todellinen arvoitus, eikä nivunen sallinut tuntia enempää peliaikaa. Sen tunnin aikana Lionel Messin vaikutus peliin oli kuitenkin todella pieni. De Jong pimensi Messin, ja silloin pimenee yleensä koko Argentiina. Tällä kertaa se ei riittänyt loppuun asti.