Hollanti-Chile: asiantuntijat ennakoivat


Hollannin ja Chilen ottelussa panoksena on mahdollisuus välttää isäntämaa Brasilian kohtaaminen toisella kierroksella. Mohamed Moallim ja Joel Sked ennakoivat kamppailua.

KOKOONPANOT:

Moallim: Hollanti lähtee otteluun ilman pelikiellossa olevaa kapteeniaan Robin van Persietä. Myös Bruno Martins Indi saattaa olla sivussa, sillä puolustaja sai aivotärähdyksen niukassa Australia-voitossa. Nähtäväksi jää, käyttääkö Louis van Gaal 5-3-2- vai 4-3-3-ryhmitystä. Jos valinta osuu jälkimmäiseen, hyökkäyksessä nähtäneen Arjen Robbenin lisäksi kaksi pelaajaa kolmikosta Klaas-Jan Huntelaar, Memphis Depay ja Jeremain Lens.

Sked: Arturo Vidal, Charles Aranguiz ja Mauricio Isla olivat sivussa Chilen perjantain harjoituksista. Vidalin ja Aranguizin kohdalla kyse oli vain varotoimenpiteestä Espanja-ottelun kolhujen takia. Isla kävi kuvauksissa, mutta kaikki on kunnossa. Hollanti-ottelun kokoonpanon ainoa kysymysmerkki on se, ottaako valmentaja Jorge Sampaoli riskejä Aranguizin, Vidalin ja/tai Eugenio Menan kanssa. Koko kolmikko on yhden varoituksen päässä pelikiellosta. Kolmikon korvaisivat Felipe Gutierrez, Jean Beausejour ja Jorge Valdivia. Ykkösprioriteetti on kuitenkin lohkovoitto, ja Chile pelannee samalla avauskokoonpanolla kuin Espanjaa vastaan.

VIRE

Moallim: Kliseen mukaan hyvä joukkue voittaa, vaikka ei oolisikaan parhaimmillaan. Kuvaus sopii täydellisesti Hollannin voittoon työteliäästä Australiasta. Hollanti ei pelannut lennokkaasti tai kontrolloinut ottelua, mutta jauhoi itselleen kolme tärkeää pistettä. Lopulta yksi vaihto käänsi pelin: Depay korvasi loukkaantuneen Martins Indin, jolloin Hollanti vaihtoi 5-3-2:sta 4-3-3:een ja sai otteen pelistä. PSV-laituri käänsi ottelun Oranjelle syöttämällä Robin van Persien tasoitusmaalin ja tekemällä itse voitto-osuman.

Sked: Historiallinen Espanja-voitto oli Sampaolin valmennuskauden paras esitys Chileltä. Peli ei ollut Chileltä usein odotettua anarkistista non-stop-hyökkäämistä, mutta esitys oli tasapainoinen. Ottelun perusteella Chile voi jopa voittaa mestaruuden. Turnaus suosii hyökkäysvoimaa ja energiaa, ja niitä Chilellä on yli omien tarpeiden. Maat kohtaavat ensimmäistä kertaa, ja La Roja tulee varmasti nauttimaan mahdollisuuksistaan Hollannin puolustusta vastaan.

VALMENTAJIEN SUUSTA:

Louis van Gaal: "Chilellä on todella vaarallisia pelaajia. Joukkue pelaa hyökkäävästi ja prässää kovaa. Pidän heidän tyylistään. Ottelusta tulee vaikea, mutta meillä on itseluottamusta."

Jorge Sampaoli: "Olen ylpeä valmentaessani näitä pelaajia. En tiedä, oliko Espanja-voitto paras voittomme. Ajattelen aina, että seuraava voitto on tärkein."

AVAINPELAAJA:

 

Moallim: van Gaalin systeemissä kuutospaikan pelaajan rooli on joukkueen tärkeimpiä. Sillä paikalla pelaa nyt Nigel de Jong, jonka rooli vain korostuu kovalla intensiteetillä pelaavaa Chileä vastaan. De Jong oli Australia-ottelussa Hollannin tähti. Nyt hänen tehtäviinsä kuuluu sekä hyökkäysten rikkominen hyvän sijoittumisen, katkojen tai taklausten avulla että pallon kierrättäminen. Hollannin on ehdottoman tärkeää pitää palloa laadukkaasti.

Sked: Chile pelannee kolmen miehen puolustuslinjalla, jonka keskellä uurastaa Diego Costaa vastaan loistavasti pelannut Gary Medel. Robin van Persie on sivussa, joten Arjen Robben on Hollannin suurin uhka. Gonzalo Jaran mukaan Robbenin puolustaminen on samankaltaista kuin Lionel Messin puolustaminen. Maajoukkueessa Robben pelaa varsin lähellä keskustaa, joten hän kohdannee Medelin useasti. Chilen voittomahdollisuudet kasvavat rajusti, jos Medel pystyy pelaamaan yhtä hyvin kuin Espanjaa vastaan.

PELIVIHJE:

Moallim: Hollanti on ollut viihdyttävä ja pelirahojen arvoinen. Oranje on kahdeksalla maalillaan turnauksen paras maalintekijä Ranskan kanssa. Hollannin otteluissa todellakin on kaksi puoliaikaa: joukkue tekee 75 prosenttia maaleistaan toisella puoliajalla. Kerroin Hollannin maalinteolle kummallakin puoliajalla on 3,55. Chile ei ole vielä päästänyt maalia toisella puoliajalla, mutta Hollannilla on eväitä rikkoa se taika.

Sked: Chile on tehnyt viisi ja Hollanti kahdeksan maalia. Näissä MM-kisoissa maaleja syntyy muutenkin solkenaan. Chile on kummassakin ottelussaan maalannut avausjaksolla, ja päästänyt myös kertaalleen maalin ensimmäisellä puoliajalla. Luvassa on avoin ottelu. Kummankin joukkueen onnistuminen maalinteossa avausjaksolla antaa hienon kertoimen 4,00.

TULOSVEIKKAUS:

Moallim: 2-1, 10,50

Sked: 2-2, 12,00

Lyö vetoa ottelusta täällä!