Hollanti-Meksiko: asiantuntijat ennakoivat


Fortaleza isännöi tänään Hollannin ja Meksikon välistä neljännesvälierää. Asiantuntijamme Mohamed Moallim ja Jonny Rico Aviles ennakoivat ottelua.

KOKOONPANOT:

Moallim: Katseet kohdistuvat taas kerran Louis van Gaalin taktiikkaan. Todennäköinen ryhmitys on 5-3-2, joka toimi hyvin Espanjaa ja Chileä vastaan. Robin van Persie on sovittanut pelikieltonsa, mutta Chileä vastaan vaihtopelaajana avausmaalin tehnyt Leroy Fer on sivussa harjoituksissa tulleen takareisivamman takia. Aivotärähdyksestä toipuva Bruno Martins Indi saattaa jo olla mukana. Georginio Wijnaldum pitänee paikkansa keskikentällä.

Aviles: Meksiko lähtee pudotuspeleihin täynnä itseluottamusta ja halua tehdä historiaa. Joukkue joutuu kuitenkin Hollanti-otteluun ilman läpimurtotähteään Jose Juan Vazquezia, joka on pelikiellossa korttitilin täyttymisen takia. Nuoren puolustavan keskikenttämiehen korvaa PSV Eindhovenista ja Fulhamista tuttu kokenut Carlos Salcido. Salcido on periaatteessa vasen laitapakki, mutta hän on aiemminkin pelannut keskustassa puolustavassa roolissa - esimerkiksi Lontoon olympialaisissa 2012, kun Meksiko voitti kultaa.

VIRE:

Moallim: "Voittamaan ohjelmoitu kone", kuului Wijnaldumin luonnehdinta Hollannin joukkueesta alkulohkon jälkeen. Van Gaal on tehnyt mielipiteensä jo hyvin selväksi: voitto on tärkeämpää kuin silmänruoka. Kokematon joukkue tietää rajansa ja on pelannut niiden mukaan. Jos se tarkoittaa reaktiivista, "poldercatenaccioksi" Hollannissa nimettyä pelityyliä, asia vain on niin. Jokainen ottelu käsitellään erikseen, mistä Chile-kamppailu oli taas yksi esimerkki. Taktisesti kyvykäs Van Gaal peluutti Hollantia siten, että joukkue nollasi vastustajansa täysin ja oli jatkuvasti vaarallinen vastahyökkäyksistä. Se ei ehkä ollut kaunista, mutta voittajat kirjoittavat historiaa, kuten sanonta kuuluu.

Aviles: Meksiko pelasi viimeisessä lohko-ottelussaan Kroatiaa vastaan tasokkaasti. Kahdessa ensimmäisessä lohkovaiheen pelissä Meksikolla oli vaikeuksia hyökkäyspäässä. Se teki niissä otteluissa vain yhden (hyväksytyn) maalin. Kroatiaa vastaan maalinteko onnistui vihdoinkin, ja yksi pelaaja jokaiselta pelipaikalta teki maalin 3-1-voitossa. Puolustuksellisesti Meksiko on loistavassa vireessä, mutta Hollanti tulee olemaan kova testi. Meksiko on perinteisesti ollut erikoistilanteissa heikko lyhyen joukkueensa takia. Kroatiaa vastaan kulma- ja vapaapotkujen puolustaminen onnistui hyvin. Sen sijaan Brasilian hyökkääjät kukistivat puolustajansa näissä tilanteissa ja pakottivat Guillermo Ochoan muutamaan huipputorjuntaan.

VALMENTAJIEN SUUSTA:

Louis van Gaal: "Tärkeintä on voittaminen, joten käytän sellaista systeemiä, jolla uskon meidän voittavan. Sitä jalkapallo mielestäni on."

Miguel Herrera: "Nämä ovat sellaisia paineita, joista ihminen nauttii. Kummankin joukkueen on voitettava. Jos se ei onnistu, lähdemme kotiin. Olemme pelanneet todella hyvin puolustussuuntaan. Olemme päästäneet vasta yhden maalin, ja senkin vain siksi, että intensiteettitasomme laski Kroatiaa vastaan kolmen tehdyn maalin jälkeen. Niin ei olisi saanut käydä."

AVAINPELAAJA:

Moallim: Arjen Robben on loistanut näissä kisoissa ja lunastanut häneen ennen turnausta kohdistuneet odotukset. Robben näyttää olevan yhden miehen ristiretkellä paikkaamassa neljän vuoden takaisen finaalin läpiajon epäonnistumistaan. Kahdessa ensimmäisessä ottelussa Robben teki kolme maalia, viimeisessä lohkopelissä hän syötti osuman. Oranje haluaa parhaalle pelaajalleen pallon aina kun mahdollista. Robbenin kiihtyvyys ja terävät liikkeet pitävät varmasti Meksikon puolustuksen pinteessä - ja Meksikon puolustuksen heikkoutena pidetään juuri nopeutta.

Aviles: Maalivahti Ochoa oli erinomainen lohkovaiheen 0-0-tasapelissä Brasiliaa vastaan. Van Persien ja Robbenin kaltaisia pelaajia vastaan huippuesitykselle on jälleen käyttöä.

PELIVIHJE:

Moallim: Hollanti on tehnyt 3,3 maalia per ottelu. Lisäksi van Persie (12 maalia 13 viime ottelussa), Robben (8/9) ja vaihtopelaaja Memphis Depay (2/2) ovat loistoiskussa. Kuka ei löisi vetoa sen puolesta, että Hollanti tekee yli 1,5 maalia (2,25)? Jos Robben tekee vielä yhden maalin, hän nousee Johnny Repin rinnalle MM-kisojen kaikkien aikojen hollantilaisena maalintekijänä seitsemällä maalillaan. Robbenin maalikerroin on 2,95.

Aviles: Kumpikin joukkue tekee maalin, 1,89. Meksikon valmentaja Miguel Herreran käyttämä hyökkäävä pelitapa tulee joko toimimaan erinomaisesti tai aiheuttamaan täydellisen romahduksen Hollannin tasoista vastaiskujoukkuetta vastaan.

TULOSVEIKKAUS:

Moallim: 2-1, 9,00

Aviles: 1-2, 13,00

Lyö vetoa ottelusta täällä!