Honduras-Ecuador: asiantuntijat ennakoivat


Kummallakin maalla on allaan tappio, joten Honduras ja Ecuador ovat käytännössä pakkovoiton edessä perjantaina. Kumpi vie voiton? Ottelua ennakoivat Honduras-asiantuntija Joshua Nadel sekä Ecuador-guru Rupert Fryer.

KOKOONPANOT:

Nadel: Honduras pelannee 4-4-2-muodolla, sillä 4-3-3-kokeilu Ranskaa vastaan ei toiminut odotetusti. Hondurasin kokoonpanossa on kysymysmerkkejä. Victor Bernardezin pelikunto on epävarmaa. Jos hän ei pysty pelaamaan, Osman Cháves nousee avaukseen toppariksi. Muut puolustajat ovat Brayan Beckeles, Maynor Figueroa ja Emilio Izaguirre. Keskikenttäpelaamien non sekavaa ilman Wilson Palaciosta (pelikielto). Avaukseen yltänevät Andy Najar, Luis Garrido ja Roger Espinoza. Hyökkäyksessä starttaavat Jorge Claros, Carlo Costly ja Jerry Bengston. Vahvan toisen jakson Ranskaa vastaan pelannut Boniek Garcia on tosin ehdokas Najarin tilalle.

Fryer: Valmentaja Reinaldo Rueda jatkanee Sveitsi-ottelun avauskokoonpanolla tappiosta huolimatta. Rueda on painottanut, että lisäajan ei jatkossa pitäisi olla täysin erilainen kuin sitä edeltäneet 89 minuuttia. Rueda myös epäili, että tunne otti vallan Sveitsi-ottelun loppuhetkillä. Todella fyysistä Hondurasia vastaan joukkueen on pysyttävä rauhallisempana.

VIRE:

Nadel: Avausottelu Ranskaa vastaan ei olisi voinut mennä paljon huonommin. 0-3-tappio kirpaisee, ja kolme osumaa pakkasella olevan maalieron takia Hondurasin pitää todennäköisesti voittaa kaksi muuta lohkopeliään. Niin ei tule käymään, jos realisteja ollaan. Tilannetta pahensi Wilson Palacioksen kaksi keltaista korttia. Ulosajo pitää keskiikentän muurin sivussa Ecuador-pelistä. Hondurasin on saatava palloja hyökkääjilleen, joista kumpikaan ei laukonut kertaakaan Ranskaa vastaan. On syytä muistaa, että nämä joukkueet tuntevat toisensa hyvin. Ecuadorin luotsi Rueda valmensi Hondurasin vuoden 2010 MM-kisoihin, Hondurasin valmentaja Luis Fernando Suárez puolestaan johti Ecuadorin Saksan kisoihin 2006.

Fryer: Ecuador oli varsin tyytyväinen Sveitsi-ottelun esitykseensä. Rueda haluaak uitenkin nähdä enemmän hyökkäyspään pelaajiltaan, sillä Hondurasin ei pitäisi juuri uhata maalinteolla. Enner Valencia on tehnyt viisi maalia viidessä viime ottelussaan, mutta Valencian kärkipari Felipe Caicedon on käytettävä nopeuttaan ja voimaansa paremmin hyväksi. Ecuadorin karsintojen ykköstykki Caicedo oli vaisu Sveitsiä vastaan. Jefferson Montero on joukkueen potentiaalinen tähti, mutta väläytysten on alettava johtaa johonkin.

VALMENTAJIEN SUUSTA:

Luis Fernando Suárez: "Joukkueellamme on intensiteettiä ja asennetta. Emme halua hävitä yhtäkään palloa."

Reinaldo Rueda: "Jotta voisimme voittaa Hondurasin, meidän on noudatettava pelisuunnitelmaamme ja käytettävä palloa hyvin. Meidän on saatava pallo, jotta voimme hyökätä. Muuten emme voi olla vaarallisia."

AVAINPELAAJAT:

Nadel: Maalivahti Noel Valladares. Ecuadorin nopeus on uhka Hondurasin puolustukselle, joten Valladaresin on onnistuttava. Lisäksi Valladaresin on näytettävä, ettei Ranskan toiseen maaliin johtanut tumpelointi vienyt itseluottamusta.

Fryer: Enner Valencian tehokkuus on tärkeässä osassa, kun vastustaja makaa alhaalla ja puolustaa. Valencia pelasi Meksikon liigassa tehokkaan kauden Pachucan paidassa ja on jo herättänyt huomiota Euroopassa. Valencian nopeus on tuhoisa ominaisuus, mutta hänen on pelattava paremmin yhteen Caicedon kanssa, jotta Hondurasin sumppu aukeaisi.

PELIVIHJE:

Nadel: Jos Honduras tekee maalin, Carlos Costly (kerroin 4,25) voi hyvinkin olla maalintekijä. Marraskuun 2013 harjoitusottelussa maiden välillä Costly teki kaksi maalia toisella jaksolla.

Fryer: Enner Valencia tekee maalin, 2,45. Caicedo puolestaan on temperamenttinen pelaaja. Karsinnoissa Caicedo suivaantui erotuomarille, joka pakotti hyökkääjän ampumaan rangaistuspotkun kentällä olleesta kuopasta. Caicedo jätti tuuletukset väliin tekemänsä maalin jälkeen ja näytti sen sijaan käsimerkkejä tuomarille. Yhdeksässä karsintaottelussa Caicedo otti neljä varoitusta. Honduras potkii kaikkea mitä liikkuu, joten Caicedon hermostuminen ja keltainen kortti (4,75) on realismia.

TULOSVEIKKAUS:

Nadel: 1-2, 9,00

Fryer: 0-2, 8,00

Lyö vetoa ottelusta täällä!