Huuhkajat kohtaa tiistaina Viron


Suomi kohtaa tiistaina Viron harjoitusmaaottelussa, joka on samalla kenraaliharjoitus lauantain EM-karsintaotteluun Unkaria vastaan.

Viikon tuplamaaottelu on Huuhkajille todella tärkeä, vaikka tiistaina jaossa ei olekaan karsintapisteitä. EM-karsintaurakka on alkanut katastrofaalisesti saldolla 1-1-3. Parempaan on pystyttävä sekä pelikentällä että tulostaululla.

Runsaan kritiikin kohteeksi joutunut päävalmentaja Mixu Paatelainen on ollut tyytyväinen Suomen karsintaotteluissa luomien maalintekopaikkojen määrään. Suomalaiskannattajat tai media eivät ole yhtyneet Paatelaisen mielipiteisiin.

Suomella on ollut ongelmia kummassakin kenttäpäädyssä. Pelinrakentelu on tukkoista ja yksipuolista, minkä takia maalintekopaikkoja syntyy vähän. Omassa päässäkään ei suju. Suomi on pitänyt oman maalinsa puhtaana viimeksi yli vuosi sitten, silloinkin harjoitusottelussa Viroa vastaan.

Tiistaina Suomi on selkeä ennakkosuosikki, mutta myös paineita saattaa olla enemmän kuin tavallisessa harjoitusottelussa. Voitto, mielellään mahdollisimman vakuuttavalla tavalla, tulisi tarpeeseen ennen lauantain kohtalonottelua. Tappio tekisi hallaa Huuhkajien itseluottamukselle, joka tuskin on ennestäänkään järin korkealla.

Tiistain vastustaja Viro on hyvin samankaltaisessa tilanteessa. Viidestä karsintaottelusta plakkarissa on vain voitto Sloveniasta ja tasapelipiste piskuista San Marinoa vastaan, joten tie Ranskan MM-kisoihin on nousemassa  pystyyn. Myöskään etelänaapurissa päävalmentaja Magnus Pehrssonin asema ei ole helppo.

KOKOONPANOT

Ottelun alla Paatelainen paljasti kokoonpanostaan vain sen, että aloittava maalivahti on Niki Mäenpää. Paatelainen kuitenkin ilmoitti, että viikonloppuna seurajoukkueissaan pelanneet pelaajat eivät ole avauskokoonpanossa. Kun tämä huomioidaan, avauskokoonpano lähes valitsee itse itsensä. Ainakin Niklas MoisanderillePerparim HetemajlleJoni KaukolleRobin Lodille ja Joel Pohjanpalolle on varsin turvallista luvata peliminuutteja. Joona Toivon Molde pelasi viikonloppukierroksen ottelunsa jo perjantaina, joten hänenkin avauspaikkansa on mahdollinen. Thomas Lam ja Boris Rotenberg ovat mielenkiintoisia debytanttiehdokkaita.

Viron kokoonpanossa tuskin nähdään suuria yllätyksiä. Viikonloppuna pelannut SJK-maalivahti Mihkel Aksalu tuskin pelaa Turussa. Sen sijaan viime kaudella Seinäjoella pelannut Gert Kams aloittanee oikeana pakkina. Myös FC Interistä ja KuPSista tuttu vasen laituri Ats Purje on todennäköisesti avauksessa. Kärjessä viilettää Sergei Zenjov.

KERTOIMET

Suomi 1,60
Tasapeli 3,60
Viro 5,90

Yli 2,5 maalia: 2,20
Alle 2,5 maalia: 1,63

Kumpikin joukkue tekee maalin:

Kyllä 2,28
Ei 1,59

Kaikki kertoimet täällä!