Italia-Brasilia: harjoitusottelulla iso merkitys kummallekin


Sveitsi on sopiva puolueeton pelipaikka torstain titaanien taistolle, jossa kohtaavat Italia ja Brasilia. Italia valmistautuu MM-karsintaotteluun Maltaa vastaan ja Brasilian on selvitettävä iso vyyhti taktisia ongelmia ennen Confederations Cupia, joten kasassa ovat jännittävän ottelun ainekset.

Kokoonpano

Luis Fabiano ja Ronaldinho olivat pettymyksiä Brasilian tappioon päättyneessä Englanti-ottelussa, joten Luiz Felipe Scolarin odotetaan tekevän muutoksia. Kärkeen on ehdolla Fred. Kaka taas saattaa palata keskikentälle Oscarin rinnalle. Myös David Luiz voi tulla keskikentälle tuomaan tiiviyttä.

Italian nuoressa joukkueessa uusia nimiä ovat Mattia De Sciglio, Alessio Cerci ja Luca Antonelli. Mario Balotelli on viime aikojen vireensä ansijoista todennäköinen avauksen hyökkääjä yhdessä Milan-joukkuetoveri Stephan El Shaarawyn kanssa. Myös Malta-ottelun pelikiellon takia huilaava Daniel Pablo Osvaldo saanee kuitenkin peliaikaa.

Vire

Italia voitti viimeksi lokakuussa. Kaksi viime ottelua ovat tuottaneet tappion Ranskalle ja tasapelin Hollantia vastaan. Itse asiassa Italian meno on tökkinyt kauttaaltaan viime kesän EM-kisojen jälkeen. Ainoat voitot ovat tulleet melko vaatimattomia joukkueita vastaan.

Samaa voi sanoa Brasiliasta, joka murskasi Irakin ja Japanin, mutta oli hukassa Wembleyllä.

Aiemmat kohtaamiset

Maat kohtasivat viimeksi vuonna 2009, jolloin Brasilia herkutteli Confederations Cupin ottelussa 3-0-voiton. Italialla on mahdollisuus kostaa tappio myöhemmin tänä vuonna, kun Brasiliassa pelataan MM-kisojen esiturnaus, mutta historia ei ole Azzurrin puolella: Italia voitti eteläamerikkalaisvastustajansa viimeksi siinä yhdessä pelissä vuonna 1982...

Maalintekijäveikkaus

Neymar ei onnistunut vakuuttamaan Englantia vastaan, mutta miehen maaottelusaldoa - 17 maalia 28 ottelussa - vastaan on vaikea väitellä. Santosin nuorisotähden maalikerroin on 2,75. Fluminense-hyökkääjä Fred on rangaistusalueella ovela kettu. Jos pelaaja on avauksessa, avausmaalikerroin 6,75 on erinomainen.

Italian puolelta Balotelli (viimeisen maalin kerroin 7,00) on loistavassa iskussa. Milan-kollega Riccardo Montolivo (maalikerroin 5,75) kokeilee mielellään kaukolaukauksilla.

Yhteenveto

Kumpikin joukkue haluaa fysiikkapuolensa ja itseluottamuksensa kuntoon, joskin varsin eri syistä. Brasilia saattaa syttyä otteluun enemmän, koska se on pelannut kovin vähän merkityksellisiä pelejä viime aikoina. Italia on kuitenkin laadukas ryhmä, jonka pelaajilla on pelituntumaa. Tasapeli (3,25) näyttää viisaalta poiminnalta. Hieman kokeiluluontoiseksi hauksi kelpaa puoliaika/lopputuloskohteen yhdistelmä Brasilian taukojohto/tasapeli. Kerroin on 16,00.

Bonusveto

Seitsemässä edellisessä Italian ottelussa on tehty maali kumpaankin päähän. Sama pätee Brasilian kolmeen viime kamppailuun. Kerroin kummankin joukkueen onnistumiselle maalinteossa on 1,83.

Tulosveikkaus: Italia-Brasilia 1-1 (6,25)

Lyö vetoa ottelusta täällä!