Italia-Costa Rica: asiantuntijat ennakoivat


Seuraako Costa Rican huippusuoritukselle Uruguayta vastaan jatkoa perjantaina, vai juhliiko niin ikään avausottelunsa voittanut Italia? Azzurri-asiantuntijamme Paolo Bandini ja Costa Rica -guru Eduardo Mendez jakavat näkemyksensä.

KOKOONPANOT:

Bandini: Cesari Prandelli lupasi Englanti-voiton jälkeen, että Gianluigi Buffon vartioi maalia tässä ottelussa, ja näyttää siltä, että päätös oli oikea. Kapteeni palasi maanantaina harjoituksiin. Sadan prosentin kunnossa hän ei ole, mutta kuitenkin riittävässä iskussa. Lisäksi Prandellin odotetaan siirtävän Giorgio Chiellinin toppariksi, sillä Gabriel Paletta oli avausottelussa vaikeuksissa.

Mendez: Historiallisen Uruguay-voiton jälkeen Jorge Luis Pintolla on paineita pitää paras kokoonpanonsa kentällä. Jos muutoksia tulee, kyseeseen tulee lähinnä keskikenttä, jossa Jose Miguel Cubero saattaisi korvata Yelstin Tejedan. Pinto on turvautunut tähän ratkaisuun ennenkin, mutta Italiaa vastaan niin ei kannata tehdä. Cuberolla ei ole nuoremman kollegansa sinnikkyyttä. Todennäköisesti Uruguayn voittanut avauskokoonpano jatkaa.

VIRE:

Bandini: Tuttuun tapaansa Italia paransi peliään, kun sitä tarvittiin. Kuukausien huonot harjoitusotteluesitykset unohtuivat, kun Azzurri voitti ansaitusti Englannin. Italia juoksi jalat alta Englannilta, joka juoksi joukkueena kolme kilometriä Italiaa vähemmän. Lisäksi Italia syötti omille 554 kertaa, enemmän kuin mikään muu joukkue yksittäisessä ottelussa tähän mennessä. Esitys ei kuitenkaan ollut läheskään virheetön. Kokematon ja toisilleen vieras puolustus oli ajoittain vaikeuksissa Englannin paikanvaihtojen kanssa. Englanti pääsi laukomaan maalia kohti liian usein. Pieni löysyys on kuitenkin ymmmärrettävää, sillä olosuhteet ovat niin kuumankosteat. Ottelun jälkeen osa Italian pelaajista väitti kokeneensa hallusinaatioita.

Mendez: Costa Rica on parassa iskussaan sitten vuoden 2002 MM-kisojen. Lauantain 3-1-voitto Uruguaysta kertoi, miksi Costa Rica sijoittui CONCACAF-alueen karsinnoissa toiseksi. Pinton harjoitusotteluissa tekemät kokeilut eivät vaikuta enää lainkaan epäilyttäviltä. Pelokkuutta ei ole, vaan joukkue on valmis ottamaan kaikki haasteet vastaan. Itseluottamus on korkealla. Recifessä nähdään joukkue, jonka ainoa tavoite on päästä lohkosta jatkoon.

VALMENTAJIEN SUUSTA:

Cesare Prandelli: "Meidän on voitettava Costa Rica, tai emme ole menneet lainkaan eteenpäin. Kukaan ei noteerannut Costa Ricaa millään tavalla. Ihmiset, jotka eivät tunne joukkueita, tekevät ennustuksia vain ennustusten takia."

Jorge Luis Pinto: "Olisi valetta sanoa, että Italia vain puolustaa. En ole samaa mieltä. Se on hyvin tasapainoinen ja organisoitu joukkue. Meidän pitää yrittää vastata pitämällä palloa."

AVAINPELAAJA:

Bandini: Costa Rica näytti Uruguayta vastaan niin terävältä hyökkäyspäässä, että Italian puolustuksen yhteispelin on parannuttava. Osasyy on pelaajavalinnoissa, mutta paljon on kiinni myös siitä, että takalinjoilla on maalivahti, joka osaa kommunikoida linjan kanssa ja pitää kaikki samalla aaltopituudella. Buffon ei ole yhtä ketterä kuin nuoremmat virkaveljensä, mutta kovin moni pelaaja maailmassa ei ole yhtä hyvä valamaan luottamusta joukkuekavereihinsa.

Mendez: Pinto on puhunut paljon perjantain ottelun taktiikastaan ja nostanut pallonhallinnan prioriteettilistansa kärkeen. Vastuu taktiikan toteuttamisesta lankeaa Celso Borgesille. WhoScored.comin tilastojen mukaan Borges antoi 49 syötöstään 41 omille Uruguayta vastaan. Lukema oli Costa Rican joukkueen paras. Borges osaa tasapainottaa keskikenttäpartnerinsa Tejedan rikkovaa pelityyliä rauhallisuudella ja määrätietoisuudella.

PELIVIHJE:

Bandini: Esitys Englantia vastaan oli rohkaiseva, mutta puolustus huolestuttaa edelleen. Jos Chiellini siirtyy keskelle, viime aikoina selvästi alle tasonsa pelannut Ignazio Abate saattaa nousta laitapakiksi. Kumpikin joukkue tekee maalin, 2,00.

Mendez: Italia tekee avausmaalin, 1,31. Vaikka Costa Rican itseluottamus on korkealla, joukkue aloittaa yleensä ottelut vaisusti. Vastustaja on mennyt johtoon viidessä "La Selen" seitsemästä viime ottelusta. Näin kävi myös Uruguayta vastaan, kun Diego Lugano iski pilkulta. Trendi jatkunee myös vahvaa Italiaa vastaan.

TULOSVEIKKAUS:

Bandini: 2-1, 9,00

Mendez: 2-0, 7,00

Lyö vetoa ottelusta täällä!