Italia-Uruguay: asiantuntijat ennakoivat


Voittaja korjaa koko potin Natalissa, kun Italia kohtaa Uruguayn. Panoksena on paikka toiselle kierrokselle. Italian jalkapallon asiantuntija Paolo Bandini ja Etelä-Amerikan futistuntija Tim Vickery ennakoivat ottelua, josta saattaa muodostua klassikko.

KOKOONPANOT:

Bandini: Yllätystappio Costa Ricalle aiheutti suurta itsetutkiskelua Italian leirissä, ja lähestymistapa muuttui täysin. Cesare Prandellin odotetaan hylkäävän neljän miehen puolustuslinjansa, jota Azzurri käytti kahdessa ensimmäisessä ottelussaan. Tilalle tulee 3-5-2-ryhmitys, jolloin kärjessä nähdään Mario Balotelli ja Ciro Immobile. Valmentajan suurin päänsärky on Daniele De Rossin korvaaminen, sillä De Rossin pohjevamma tuskin parantuu ajoissa.

Vickery: Maxi Pereiran odotetaan palaavan kokoonpanoon pelikieltonsa jälkeen. Avauskokoonpanon odotetaan kuitenkin olevan sama kuin Englantia vastaan. Näin ollen teini-ikäinen toppari Jose Maria Gimenez jatkaisi yksitoistikossa. Gimenez tuurasi polvivaivaista Diego Luganoa hyvin Englantia vastaan. Viisaus on kenties siinä, että oikealle siirtynyt Martin Caceres pelaa varsin puolustavasti laitapakiksi, ja voi auttaa Gimeneziä.

VIRE:

Bandini: Hyvän Englanti-voiton jälkeen esitys Costa Ricaa vastaan oli surkea. Italialta puuttui sekä energiaa että ideoita. Balotelli hukkasi ainoan todellisen maalintekopaikan. Kaikki katseet kääntyvät Balotellin ja Immobilen pelaamiseen kärkiparina, eikä vähiten siksi, että Prandelli on aiemmin väittänyt, että pelaajat eivät pelityyliensä takia sovi kärkipariksi. Ryhmityksen muutos aiheuttaa kuitenkin sen, että Prandelli voi puolustuksessa luottaa Gianluigi Buffonin edessä pelaavaan Juventuksen puolustuskolmikkoon Giorgio Chiellini-Andrea Barzagli-Leonardo Bonucci. Trio päätti kautensa seuratasolla hyvin - kuusi nollapeliä seitsemään viimeiseen Serie A -otteluun.

Vickery: Uruguay nosti odotetusti tasoaan Englantia vastaan. Tähän on kaksi syytä: kaikki tai ei mitään -tilanteessa Uruguay pääsee aina parhaimmilleen, ja Sao Paulon viileys sopi joukkueelle paremmin kuin Fortalezan paahde. Huolestuttavaa onkin se, että nyt Uruguay palaa Koillis-Brasilian helteeseen. Ottelu alkaa kello 13 paikallista aikaa. Brasilian kansallisen sarjan ottelua ei koskaan pelattaisi kyseiseen kellonaikaan. Fortalezassa Uruguaylta loppui silminnähden bensa toisella puoliajalla. Tämä sai monet kyseenalaistamaan Uruguayn päätöksen valmistautua kisoihin kotimaassaan, missä on tällä hetkellä todella kylmää. Uruguayn päivän kuntoa ajatellen suurin kysymys on siis se, pystyykö Uruguay pelaamaan Englanti-ottelun intensiteetillä paljon haastavammissa oloissa, kun vastassa on pallonhallinnasta pitävä joukkue?

VALMENTAJIEN SUUSTA:

Cesare Prandelli: "Meidän on unohdettava kaikki negatiiviset asiat ja keskityttävä sekä fyysisen että henkisen energian keräämiseen. Pelasimme Uruguayta vastaan hyvin tasaisen ottelun viime vuoden Confederations Cupissa, ja tästä voi tulla samanlainen peli."

Oscar Washington Tabarez: "Paineet olivat kovemmat Englantia vastaan. Luuliko joku, että se ottelu olisi kuin kävelyretki kauppakeskuksessa? Tottakai meillä on paineita, koska kolmesta mahdollisesta tuloksesta vain yhdestä on meille mitään hyötyä. Emme kuitenkaan ole epätoivoisia. Joukkue on tottunut paineisiin ja osaa reagoida niihin."

Tabarez kertoi myös mielenkiintoisen detaljin: ennen Englanti-ottelua Luis Suarez oli kertonut valmentajalleen, että Englanti aikoo peluttaa Rickie Lambertia. Isokokoinen toppari Sebastian Coates oli hälytysvalmiudessa tältä varalta.

AVAINPELAAJA:

Bandini: Italiat toivovat vain kolme virallista maaottelua pelanneelta Ciro Immobilelta Toto Schillaci -tyylistä sisääntuloa. Epävirallisessa valmistavassa ottelussa Fluminensea vastaan Immobile teki hattutempun. Suarezin ja Edinson Cavanin pitäminen kurissa täydet 90 minuuttia on paljon pyydetty, joten Azzurrin on lähes varmasti tehtävä maali.

Vickery: Suarezin voittoisa paluu teki kaikille selväksi, kuinka tärkeä hän on. Toinen avainpelaaja saattaa olla Gimenez, joka joutuu kovaan testiin Mario Balotellin kanssa. Viime vuonna alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa loistanut Gimenez heitettiin viime syyskuussa syvään päähän, kun äkillinen topparikriisi pakotti Gimenezin avaukseen Kolumbiaa vastaan. Gimenez pelasi 2-0-voittoon päättyneessä ottelussa niin hyvin, että hän otti tatuoinnin juhlistamaan ottelupäivää. Gimenez pimensi tuolloin Radamel Falcaon. Pystyykö hän pimentämään Balotellin?

PELIVIHJE:

Bandini: Luis Suarezin maali kertoimella 2,48 olisi rehellinen valintani. Koska tehtäväni on kuitenkin tuoda ennakkoon Italian näkökulma, nostan panoksia ja lyön vetoa Andrea Pirlon maalin puolesta kertoimella 9,00. Tämä voi olla Juventuksen keskikenttäpelaajan viimeinen maaottelu.

Vickery: Tasapeli, 3,20. Uruguay kääntää jokaisen kiven, mutta näissä olosuhteissa voitto on kiven alla.

TULOSVEIKKAUS: 

Bandini: 1-2, 11,00. Valitettavasti.

Vickery: 1-1, 6,40

Lyö vetoa ottelusta täällä!