Kertoimet: Pikkuhuuhkajat kovilla Saksan vieraana


EM-karsintansa erinomaisesti aloittanut Suomen alle 21-vuotiaiden maajoukkue kohtaa perjantaina Saksan Essenissä. Karsintansa hyvin alkaneilta Pikkuhuuhkajilta vaaditaan venymistä lohkon ennakkosuosikin kyydissä.

Syyskuussa Suomi voitti kahdessa kotiottelussaan Venäjän ja Färsaaret. Alkua voi pitää erittäin hyvänä, etenkin kun Suomi onnistui nollaamaan vastustajansa kummassakin ottelussa. Puolustuksen pitävyys on elinehto, jotta Saksaa vastaan olisi mahdollisuuksia saada tulos.

Lajin mahtimaa Saksalla on luonnollisesti koossa erittäin kova joukkue, jonka riveissä on monta vuoden 2014 Euroopan mestaria U19-ikäluokasta sekä paljon Bundesliiga-kokemusta. Mukana ovat esimerkiksi Schalkessa jo kaksi kokonaista kautta hyvällä tasolla pelannut Max Meyer, Bayer Leverkusenissa läpimurtoaan tekevä Julian Brandt sekä Wolfsburgissa hyvin vastuuta saanut Maximilian Arnold.

Saksa pelasi syyskuussa vain yhden ottelun, jossa se kukisti Azerbaidzhanin. Joukkueen maaleista ottelusta vastasivat Bayern Münchenin lupaus Joshua Kimmich sekä RB Leipzigin tehokas hyökkääjä Davie Selke, joka osui kahdesti.

Suomen joukkue saa tärkeän vahvistuksen karsinnan avausotteluihin verrattuna, kun loukkaantumisesta toipunut toppari Sauli Väisänen on jälleen käytettävissä. Suomen lähestymistapa otteluun ei ole yllättävä: päävalmentaja Tommi Kautosen mukaan Pikkuhuuhkajat pyrkii puolustamaan tiiviisti ja kurinalaisesti ja hyökkäämään nopeasti vastaan, kun tilaisuus tulee. Vastaiskuissa avainasemassa ovat syyskuun otteluissa kaksi maalia iskenyt RoPSin Mostagh Yaghoubi sekä Simon SkrabbinYouness Rahimin ja Pyry Soirin kaltaiset vikkelät, yllätykselliset hyökkääjät.

Kokeneen Horst Hrubeschin valmentama Saksa on kertoimienkin valossa jättimäinen ennakkosuosikki pääosin Veikkausliigan ja Ykkösen pelaajista koostuvaa Suomea vastaan. Kerroin isäntien voitolle on vain 1,18, kun Suomen kerroin on peräti 13,00. Suomen onnistuminen maalinteossa enemmän kuin 0,5 kertaa (eli vähintään yhden maalin tekeminen) antaisi kertoimen 1,92. Kertoimet povaavat ottelusta runsasmaalista: yli 2,5 maalin kerroin on vain 1,46, alle 2,5 maalille tarjotaan kerrointa 2,60.