Keskiviikon maaottelut: Espanja hiljentää Suarezin ja Forlanin


Keskiviikkoilta on kansainvälisen jalkapallon juhlaa, kun monet maailman parhaista pelaajista ottavat mittaa toisistaan.

Tässä vetovihjeet iltaa varten.

Espanja 1.55, tasapeli 3.80, Uruguay 6.00

Hallitsevat maanosiensa mestarit ottavat yhteen Dohassa. Paikalliset mainosmiehet ovat nimenneet ottelun "Mestareiden taisteluksi".

Uruguayn viime aikojen otteiden perusteella ottelu tuskin lunastaa näin kovaa slogania. Taannoinen Puola-voitto oli Uruguayn ensimmäinen voitto kuuteen otteluun. Joukkueella on vaikeaa saada Luis Suarez, Diego Forlan ja Edinson Cavani samaan joukkueeseen. Kurjuusputken rumin tappio oli tämä Argentiinan tarjoilema 3-0-nöyryytys.

.

Espanjalta ovat sivussa muun muassa Iker Casillas, Xavi ja Xabi Alonso, mutta korvaajat ovat niin hyviä, että heitä tuskin tulee todellinen ikävä. Uruguay ei tunnu löytävän oikeaa hyökkäystasapainoa, joten peleihin Espanjan voitto nollapelillä kertoimella 2,80.

Tulosveikkaus: Spain 2 Uruguay 0 (7.75)

Hollanti 2.25, tasapeli 3.20, Italia 3.20

Joukkueiden EM-kisat olivat aivan skaalan ääripäistä. Hollanti putosi jo lohkovaiheessa, Italia taas rynnisti finaaliin saakka.

Hollanti on kuitenkin toipunut turnauksesta hienosti. Se voitti ensin neljä ottelua ja pelasi sitten tasapelin Saksaa vastaan. Italia taas hävisi harjoitusotteluissa Englannille ja Ranskalle ja ylsi MM-karsinnassa Bulgariaa vastaan vain tasapeliin. Tässä Ranska-tappion kohokohdat.

Ennakkoasetelmat ovat hyvin tasaiset. Tasapeli on hyvä pelivalinta, samoin alle 2,5 maalin kerroin 2,00.

Tulosveikkaus: Hollanti 1 Italia 1 (6.25)

Ruotsi 3.80, tasapeli 3.35, Argentiina 1.95

Ruotsi nousi ikimuistoisesti tappioasemasta niin Saksaa kuin Englantiakin vastaan ja kohtaa nyt mahtavan Argentiinan.

Argentiina on tällä hetkellä yksi kansainvälisen jalkapallon parhaista joukkueista. Se hävisi ottelun viimeksi vuonna 2011. Alejandro Sabella näyttää vihdoinkin saaneen Lionel Messin parhaat puolet esiin myös maajoukkueessa. Barcelona-tähti teki viime vuoden yhdeksässä maaottelussaan 12 maalia, joita voi ihastella tältä videolta.

Messin maalikerroin onkin pelin arvoinen 2,30, jos verrataan hänen maalikertoimiinsa Barcan otteluissa. Yli 2,5 maalin kerroin 1,95 on myös harkitsemisen arvoinen. Kumpikin joukkue on tehokas, joten molemmat ryhmät onnistuvat todennäköisesti maalinteossa.

Tulosveikkaus: Ruotsi 1 Argentiina 3 (17.00)

Ranska 2.60, tasapeli 3.25, Saksa 2.60

Turha yllättyä siitä, että Ranska saa Saksan kanssa saman kertoimen. EM-kisojen jälkeen Didier Deschampsin joukot ovat pelanneet tasan Uruguayta ja Espanjaa vastaansekä voittaneet vieraissa Italian.

Saksa taas ylsi kisoissa semifinaaliin, mutta on sittemmin hävinnyt Argentiinalle ja pelannut tasan Hollannin ja Ruotsin kanssa (johdettuaan Ruotsia jo 4-0 - video alla).


Saksan kolmas peräkkäinen tasapeli näyttää todennäköiseltä, sillä Ranskan suunta on ylöspäin. Kummallakin joukkueella on uhkaa hyökköyspäässä. Kerroin sille, että kumpikin joukkue tekee maalin, on 1,72.

Tulosveikkaus: Ranska 1 Saksa 1 (6.50)