Kreikka-Norsunluurannikko: asiantuntijat ennakoivat


Kreikan on pakko voittaa Norsunluurannikko, jotta sillä olisi mahdollisuuksia jatkopaikkaan. Norsunluurannikolle saattaa riittää tasapelikin. Chris Paraskevas ja James Bennett kertovat joukkueiden ennakkotunnelmat.

KOKOONPANOT:

Paraskevas: Fernando Santos joutuu muokkaamaan keskikenttää Kostas Katsouranisin pelikiellon takia. Katsouranisin korvaa kapteeni Giorgos Karagounis. Panagiotis Kone pelaa keskikentällä hyökkäävässä roolissa. Myös hyökkäykseen tulee muutoksia; Kostas Mitroglou tuskin avaa, ja Lazaros Christodoulopoulos saa mahdollisuuden vasemmalla laidalla. Dimitris Salpingidis palaa avaukseen, joten Giorgos Samaras pelaa yksinäisenä kärkenä.

Bennett: Suurin huomio kohdistuu Touren veljeksiin Yayaan ja Koloon. Veljeskolmikon kolmas osapuoli Ibrahim kuoli Manchesterissä Kolumbia-ottelun jälkeisenä päivänä syövän vastaisen taistelun uuvuttamana. Yaya ja Kolo päättivät jäädä Brasiliaan, mikä on iso buusti Les Elephantsille. Kokenut Didier Zokora on kuitenkin pelikiellossa napattuaan kaksi keltaista korttia. Zokoran poissaolon myötä Kolo Toure aloittanee topparin paikalla.

VIRE:

Paraskevas: Japania vastaan Kreikka tarvitsi Kostas Katsouranisin ulosajon herätäkseen. Toisen jakson esitys oli sankarillinen. Kreikka olisi voinut hyvin jopa voittaa ottelun alivoimalla. Ennen Japani-ottelua puhuttiin joukkueen sisäisistä erimielisyyksistä. Giannis Maniatis jopa varasi lennon Kreikkaan riideltyään pukuhuoneessa Georgios Tzavellasin kanssa. Maniatis pelasi kuitenkin leijonan sydämellä Kreikan keskikentällä, ja myös Kostas Manolas teki suuren vaikutuksen. Kreikka osoitti tasonsa puolustuspäässä, mutta pystyykö se tekemään turnauksen ensimmäisen maalinsa? Katsouranisin poissaolon myötä Kreikan keskikenttä on aiempaa hyökkäävämpi. Mielestäni sillä on rahkeita maalintekoon.

Bennett: Kolumbia-tappio oli Norsunluurannikon ensimmäinen kilpailullisessa ottelussa sitten vuoden 2013 Afrikan mestaruuskisojen. Kuudesta viime ottelusta on kuitenkin tullut vain kaksi voittoa, mikä ei ole kovin hyvä tilanne ennen pakkovoitto-ottelua. Hyökkäyspeli ei ole toiminut ennen kuin Norsunluurannikko on joutunut tappiolle. Japania vastaan se ei haitannut, mutta Kolumbiaa vastaan se maksoi voiton. Sitkeää Kreikkaa vastaan Norsunluurannikon on käytettävä tilaisuutensa. Kreikka uskoo edelleen jatkomahdollisuuksiinsa.

VALMENTAJIEN SUUSTA:

Fernando Santos: "Meidän on voitettava, tasapeli ei riitä. Vaihtoehtoja ei ole. Meidän on lähestyttävä ottelua kuten Venäjä-ottelua vuoden 2012 EM-kisoissa."

Sabri Lamouchi: "Meidän on taisteltava, jotta voisimme voittaa Kreikan. Se on hyvin yksinkertaista. En näe mitään muuta mahdollisuutta päästä jatkoon."

AVAINPELAAJA:

Paraskevas: Kostas Manolas. Toppari on ollut kenties joukkueen paras pelaaja MM-kisoissa. Manolas on pelannut kaksi loistavaa ottelua. Olympiakosin puolustaja tulee varmasti herättämään Euroopan suurseuroissa kiinnostusta, jos Kreikka menee jatkoon.

Bennett: Gervinho. Yaya Toure ei ole iskussa ja Didier Drogba istuu penkillä, joten Gervinho kantaa käytännössä yksin Norsunluurannikon hyökkäystä (dynaamisen laitapakki Serge Aurierin avustamana). Loistava maali Kolumbian verkkoon osoitti, mihin Gervinho pystyy, mutta se myös tiivisti koko joukkueen esityksen: maali oli yksilösuoritus, joka syntyi käytännössä tyhjästä. AS Roman laiturilta tarvitaan lisää taikoja, jotta Kreikan puolustus aukeaisi.

PELIVIHJE:

Paraskevas: Panagiotis Kone tekee maalin, 6,75. Hyökkäävä keskikenttäpelaaja on ollut Kreikan joukkueesta lähimpänä maalintekoa, mutta onni ei ole ollut myötä. Konella on halukkuutta laukoa ja päättää hyökkäyksiä.

Bennett: Norsunluurannikon pallonhallinta yli 56,5 prosenttia, 1,90. Kreikka makaa yleensä alhaalla ja pyrkii vastahyökkäyksiin. Japania vastaan Kreikka piti palloa vain 32-prosenttisesti. Tämä ottelu ei muuta asioita. Norsunluurannikko hakee voittoa hyökkäämällä usealla pelaajalla. Kreikka yrittää pitää pintansa ja rokottaa vastahyökkäyksestä.

TULOSVEIKKAUS:

Paraskevas: 1-0, 10,50. Tulosveikkaukseni ovat olleet hieman optimistisia läpi turnauksen, mutta en lopeta tähän! Kreikka oli viime EM-kisoissa käytännössä samassa tilanteessa ja meni jatkoon voittamalla Venäjän 1-0.

Bennett: 1-1, 7,50

Lyö vetoa ottelusta täällä!