Kroatia-Meksiko: asiantuntijat ennakoivat


Voittaja korvaa potin Recifessä, missä Kroatia kohtaa Meksikon suorassa kamppailussa jatkopaikasta. Ivan Ivkovic ja Jonny Rico Aviles kertovat joukkueiden ennakkotunnelmat.

KOKOONPANOT:

Ivkovic: 4-0-voitto Kamerunista nosti jo ennestään erinomaista joukkuehenkeä. Voitto Meksikosta veisi Kroatian jatkoon, ja jokainen sekä joukkueessa että kansan keskuudessa uskoo voiton olevan otettavissa. Luka Modric on harjoitellut normaalisti, joten hänen jalkavammansa näyttää olevan historiaa. Muitakaan loukkaantumishuolia ei ole. Niko Kovac ei ole tavalliseen tapaansa paljastanut avauskokoonpanoa, mutta se saattaa hyvinkin olla sama kuin Kamerunia vastaan: Stipe Pletikosa - Dario Srna, Vedran Corluka, Dejan Lovren, Danijel Pranjic - Luka Modric, Ivan Rakitic - Ivan Perisic, Sammir, Ivica Olic - Mario Mandzukic.

Aviles: Meksiko jatkaa varmasti kahden aiemman ottelun avauskokoonpanollaan. Valmentaja Miguel Herrera uskoo siihen, että voittavaa joukkuetta ei vaihdeta. Teknisesti ottaen Meksiko ei voittanut Brasiliaa, mutta tasapeli oli joukkueelle kuin voitto. Mahdollinen avaus: Guillermo Ochoa - Paul Aguilar, Francisco Rodriguez, Rafael Marquez, Hector Moreno, Miguel Layun, Jose Juan Vazquez, Hector Herrera, Andres Guardado, Giovani Dos Santos, Oribe Peralta.

VIRE:

Ivkovic: Kamerun-voitossa Kroatia otti hienosti ilon irti Alexandre Songin ulosajosta. Ongelmiakin oli, etenkin avausjaksolla. Kovac peluutti Rakiticia ja Modricia keskikentän pohjalla siinä toivossa, että kaksikon avulla Kroatia pystyisi pitämään palloa ja määräämään tempon. Kamerun oli kuitenkin Songin ulosajoon asti mukana pallonhallinnalla mitattuna. Pallonkäsittely ja siirtely on edelleen Kroatialle ongelma. Meksiko-ottelun avain on näiden asioiden parantaminen.

Aviles: El Tri tulee otteluun hyvässä vireessä ja korkealla itseluottamuksella maalittoman Brasilia-tasapelin jälkeen. Keskikentän keskustan Jose Juan Vazquez on pelannut uskomattomat kaksi ottelua. Kokemattomuutensa takia Vazquez oli ennen turnausta iso kysymysmerkki, mutta hän on hiljentänyt epäilijänsä hyvin. Maalivahti Guillermo Ochoa on vihdoin saanut mahdollisuutensa MM-kisoissa katsottuaan kahdet edelliset kisat vaihtopenkiltä, ja myös Ochoa on osoittanut tasonsa. Maailmanluokan esitys Brasiliaa vastaan kiinnitti monia katseita 28-vuotiaaseen vapaaseen agenttiin, joka pelasi viime kaudella Ranskan liigaa Ajacciossa.

VALMENTAJIEN SUUSTA (TAI TWITTERISTÄ):

Niko Kovac: "Tiedämme hyvin, että meidän on voitettava tämä ottelu. Pyrimme alusta alkaen määräämään pelitempon ja pelaamaan omalla rytmillämme. Emme kuitenkaan aio kiirehtiä väkisin."

Miguel Herrera: Herrera ei pidä tunteitaan piilossa, ja nyt tunne on selvästi hyvä. Brasilia-tasapelin jälkeen Herrera käytti useissa twiiteissä hashtagia #MexicoLindoyQueHuvos, joka viittaa suosittuun meksikolaiseen sananlaskuun "Mexico Lindo y Querido" (ihana, rakas Meksiko).

AVAINPELAAJA:

Ivkovic: Mario Mandzukic. Kahdella Kamerunin verkkoon tekemällään maalilla Mandzukic osoitti, kuinka tehokas hän voi olla. Puolustajien virheitä kyttäävä hyökkääjä ei välttämättä saa haluamaansa Meksikoa vastaan, mutta hänellä on yksi iso etu: Bayern Münchenin hyökkääjän pääpelivoimaan on lähes mahdotonta vastata. Se voi olla ässä Kroatian hihassa, sillä pääpallot ovat kenties Meksikon suurin heikko kohta. Mandzukic on varmasti hereillä etenkin erikoistilanteissa.

Aviles: Kapteeni Rafael Marquez. Kroatia tarvitsee voiton ja lähtee hyökkäämään alusta saakka. Marguez pelaa topparina Meksikon viiden miehen linjassa. Brasiliaa vastaan Marquez nousi keskikentälle paineistamaan Neymaria. Ivan Rakitic ja Luka Modric saanevat saman kohtelun.

PELIVIHJE:

Ivkovic: Kumpikin joukkue tekee maalin, 1,85. Ottelu on kummallekin ratkaiseva, mutta joukkueet eivät vain sovi toisilleen. On vaikea uskoa, että Kroatian puolustus pitäisi laadukkaasti murtautuvan Meksikon kurissa 90 minuuttia. Yhtä vaikea on uskoa, että Meksiko selviäisi ilman takaiskuja Kroatian kaltaista pitkää joukkuetta vastaan.

Aviles: Giovani Dos Santos tekee maalin, 4,25.

PELIVIHJE:

Ivkovic: 2-1, 10,50

Aviles: 1-2, 11,00

Lyö vetoa ottelusta täällä!