Malta-Italia: joko Italia onnistuu Maltalla?


Malta jahtaa edelleen ensimmäistä pistettään MM-karsinnoissa, mutta kurimus tuskin päättyy tiistaina Italiaa vastaan. Cesar Prandellin miehistö istuu tukevasti B-lohkon kärkipaikalla. Malta-voitto vahvistaisi Azzurrin asemaa entisestään.

Kokoonpanot

Maltan italialaisluotsi Pietro Ghedin peluuttaa joukkojaan 4-4-2-muodostelmassa, johon kuuluu kaksi tiivistä linjaa. Näin yritetään viedä tilaa Italian tähdiltä. Joukkueen luovin pelaaja Gareth Sciberras on jälleen käytettävissä.

Italian joukkueessa iso rooli on Juventuksen ja AC Milanin pelaajilla. Joukkueessa on kuusi Juve- ja viisi Rossoneri-pelaajaa. Joukkue jatkaa 4-3-1-2-muodostelmassa, jossa Emanuele Giaccherini pelaa kärkikaksikon Mario Balotelli-Stephan El-Shaarawy takana. Prandelli saattaa kuitenkin kesken ottelun vaihtaa 4-3-3:een, jotta Maltan puolustusmuurista löytyisi tilaa. Käytännössä temppu toteutettaisiin vaihtamalla Alessio Cerci tai Antonio Candreva kentälle.

Vire

Malta kärsi viimeksi 0-6-selkäsaunan Bulgariassa eikä joukkueella ole neljän ottelun jälkeen pisteen pistettä. Omiin on mennyt 12 palloa, Malta itse on tehnyt karsinnoissa vain yhden osuman. Tiistaina Malta pyrkinee lähinnä vahinkojen minimointiin.

Torstain Brasilia-tasapeli osoitti, että Italia on hyvässä vireessä. Maltaa vastaan tavoitteena on luonnollisesti voitto ja mahdollisimman monta tehtyä maalia.

Aiemmat kohtaamiset

Italialla on ollut vaikeuksia kahdella edellisellä visiitillään Maltalle. Joulukuussa 1986 Italia voitti 2-0 Riccardo Ferrin ja Alessandro Altobellin maaleilla. Jälkimmäinen onnistui tosin mokaamaan kaksi rankkariakin. Joulukuussa 1992 homma meni vielä vaikeammaksi. Tilanne oli vielä tauollakin 0-0, mutta Gianluca Vialli ja Giuseppe Signori iskivät maalin mieheen toisen jakson alkajaisiksi. Italia joutui kuitenkin pelaamaan lopun alivoimalla Franco Baresin lennettyä pihalle. Malta tuhlasi rankkarin ja tasoitti vain muutama minuutti ennen loppua. Italialla oli syytä huokaista syvään helpotuksesta.

Arvio

Italian voittokerroin on 1,05. Maalla on ollut usein vaikeaa Maltaa vastaan, mutta tämän illan ottelu ylittänee 2,5 maalin rajan. Kerroin overille on 1,40.

Lyö vetoa ottelusta täällä!

Ottelu nähtävissä Unibet TV:ssä Unibetin asiakkaille. Rekisteröidy asiakkaaksi täällä!