Minkä maajoukkueen Adnan Januzaj valitsee?


Manchester Unitedin nuori tähti Adnan Januzaj on tällä hetkellä kuumaa tavaraa. Useampi maa haluaa hänen edustusoikeutensa maajoukkuetasolla.

Januzaj'n asuinmaa Englanti haastaa kisassa 18-vuotiaan laiturin synnyinmaa Belgian.

Januzaj voi kuitenkin valita myös Albanian tai Kosovon, vaikka viimeksimainitulla ei ole vielä FIFA:n hyväksymää maajoukkuetta. Myös Turkki (Januzaj'n isovanhempien synnyinmaa) ja puoli Itä-Eurooppaa ovat pelaajalle vaihtoehtoja. Minkä maan Januzaj valitsee?

Belgia (1,60)

Tämä olisi todennäköisesti loogisin vaihtoehto. Januzaj syntyi Brysselissä vuonna 1995. Hän kasvoi ja sai koulutuksensa Belgiassa. Hän edusti Anderlehctia ikävuosina 10-16 ennen siirtymistään Manchester Unitediin. Iso mutta on kuitenkin se, että Januzaj on kieltäytynyt useista kutsuista Belgian U18- ja U19-maajoukkueisiin ja kertonut haluavansa edustaa Albaniaa. Vilkaisu Belgian maajoukkuemiehistöön saattaa kuitenkin paljastaa, että paras mahdollisuus voittaa pokaali lienee Belgian riveissä.

Englanti (2,40)

Kakkossuosikki on Englanti, joka otti ensiaskeleensa nuorukaisen naaraamisessa heinäkuussa. Januzaj oli viime viikonloppuna ensimmäistä kertaa Manchester Unitedin avauksessa ja teki kaksi hienoa maalia Sunderlandia vastaan. Ottelu nosti asian jälleen pinnalle, mutta saako Englanti aikaiseksi? Januzaj'n pitäisi hakea Iso-Britannian kansalaisuutta maaliskuussa 2016. FIFA:n ohjesääntöjen mukaan hän ei todennäköisesti voisi edustaa Englantia (tai Skotlantia, kerroin 75,00) ennen helmikuuta 2018. Lisäksi Jack Wilshere tuskin innostuu ajatuksesta...

Albania (6,00)

Januzaj on useasti kertonut halustaan edustaa Albaniaa, vanhempiensa synnyinmaata. Kerroin 6,00 on erinomainen, kun otetaan huomioon, että Januzaj on jo kieltäytynyt useista Belgian maajoukkuekutsuista. Albanian valmentaja Gianni De Biasi totesi elokuussa, että Januzaj on suurlahjakkuus. Luotsi kertoi myös odottavansa yhdessä Albanian jalkapalloliiton kanssa oikeaa hetkeä keskustella pelaajan kanssa ja kutsua tämä maajoukkuetehtäviin. Januzaj'sta tulisi Albaniassa kansallissankari, mutta Albanian paidassa hän tuskin pääsisi arvokisoihin saati voittaisi mitään suurta.

Kosovo (75,00)

Pääsyy unohtaa Januzaj'n isän kiistelty kotimaa vedoista on se, että Kosovolla ei varsinaisesti ole maajoukkuetta. Siitä voisi tulla ongelma. Kosovo toivoo kuitenkin seuraavansa Palestiinan jalanjälkiä ja saavansa pian FIFA:n tunnustuksen. Jos näin käy, Januzaj on maan ainoa edustuskelpoinen tähti. Fiorentinan Valon Behrami, Lazion Lorik Cana ja Bayern Münchenin laituri Xherdan Shaqiri olisivat teoriassa voineet muodostaa Kosovolle vahvan selkärangan.

Januzaj'n muut vaihtoehdot

Kroatia, 15,00
Turkki, 15,00
Serbia, 25,00

Lyö vetoa Januzaj'n päätöksestä täällä!