MM-jatkokarsinnat: nähdäänkö MM-kisoissa Ronaldo vai Ibrahimovic?


Portugali 1.55-Ruotsi 2.30

Näiden joukkueiden kohtaaminen on käytännössä todiste siitä, ettei FIFA manipuloinut arvontaa. FIFA olisi varmasti halunnut nähdä sekä Cristiano Ronaldon että Zlatan Ibrahimovicin ensi kesän MM-kisoissa, mutta Brasiliassa nähdään tähdistä vain toinen.

Portugali on selvä suosikki, mikä tekee Ruotsista arvokkaamman vetovalinnan. Karsinnan lohkovaiheessa Portugali hävisi Venäjälle sekä menetti pisteitä Israelille (kahdesti) ja Pohjois-Irlannille.

Ruotsi ei ole mikään heittopussi, ja Ibrahimovic on huippuvireessä oleva maailmanluokan hyökkääjä. 17 edellisessä maaottelussaan malmölainen on tehnyt 18 maalia. Ruotsin lohko oli Portugalin lohkoa vaikeampi. Ottelupari voi kääntyä kummalle tahansa, joten Ruotsi on parempi valinta kertoimella 2,30.

Ukraina 3.55-Ranska 1.25

Ukraina on hyvä joukkue, joka pakotti Englannin kahdesti tasapeliin. Tässäkin parissa kertoimien pitäisi olla tasaisemmat.

Ranska hävisi karsintalohkossaan vain Espanjalle. Odotan gallien marssivan kisoihin, mutta otteluista tulee todennäköisesti tasaisia, sillä Ukrainan puolustusta ei ole helppo murtaa. Ranskan maalinteko on tökkinyt läpi karsintojen. Karim Benzemalla oli vielä äskettäin päällä pitkä kuiva kausi.

Mielestäni paras veto tähän ottelupariin on lyödä roposet likoon sen puolesta, että ensimmäinen osaottelu Kiovassa päättyy tasan. Kerroin on 3,25.

Kreikka 1.80-Romania 1.90

Kuten kertoimet osoittavat, asetelma on etukäteen varsin ympäripyöreä.

Romania on kenties vedonlyöntimielessä houkuttelevampi vaihtoehto, sillä maa sijoittui toiseksi kovassa lohkossa, jossa pelasivat myös Hollanti, Unkari ja Turkki. Kreikka puolestaan kohtasi paljon helpompia vastustajia. Sen lohkossa pelasivat Bosnia ja Hertsegovina, Slovakia, Liettua, Latvia ja Liechtenstein.

Kreikkalaiset puolustavat kuitenkin erittäin tiiviisti. Lohko-otteluissaan helleenit päästivät vain neljä maalia. Ateenassa pelattavaan ensimmäiseen osaotteluun lapulle kannattaa iskeä alle 1,5 maalia kertoimella 3,00.

Islanti 5.50-Kroatia 1.12

Puolueettomat katsojat toivovat piskuisen Islannin etenevän ensimmäiseen arvoturnaukseensa, mutta se on paljon toivottu. Islanti hyötyi suotuisasta lohkosta, jossa pelasivat Sveitsi, Slovenia, Norja, Albania ja Kypros. Kovin monessa muussa lohkossa Islanti ei olisi yltänyt toiseksi.

Kroatia kohtasi kivikovan Belgian, paikallisvihollisensa Serbian sekä Skotlannin ja Walesin. Kroaatit pysyivät karsintojen alkukierroksilla Belgian kyydissä lohkokärjessä, mutta putosivat pahasti kelkasta myöhemmissä vaiheissa. Kroatia hävisi Skotlannille sekä kotona että vieraissa.

Kroatian huono vire huomioiden tasapeli Reykjavikin ensimmäisessä osaottelussa (3,25) näyttää mahdolliselta.

Lyö vetoa Euroopan MM-jatkokarsinnoista täällä!