MM-karsinnat ratkeavat – Tästä pelataan tänään


Brasilian MM-karsintojen lohkovaiheen viimeiset ottelut pelataan tänään. Euroopassa parissa lohkossa pelataan vielä lohkovoitosta, mutta suurin jännitys kohdistuu lohkojen kakkossijoihin, jotka ovat suurimmilta osin vielä auki. Superyllättäjä Islanti on haasteen edessä Oslossa. Tämän illan pelien jälkeen kahdeksan parasta lohkokakkosta pelaavat pudotuspelit, joista neljä joukkuetta matkaa ensi kesänä Brasiliaan. Tässä tilanne lohko lohkolta:

A-lohko: Belgian nuori ja lupaava tähtisikermä voittaa lohkon. Joukkueelta odotetaan paljon ensi kesää silmällä pitäen. Kroatia on myös varmistanut kakkospaikkansa.

B-lohko: Italia voittaa lohkon. Bulgaria (13p), Tanska (13p), Tshekki (12p) ja Armenia (12p) ovat kaikki kahden pisteen sisällä taistelemassa kakkossijasta. Käytännössä Bulgaria ja Tanska ratkaisevat jatkoon menijän. Bulgaria isännöi Tshekkiä ja Tanska kohtaa Maltan. Bulgarian maaliero on tällä hetkellä seitsemän maalia parempi kuin Tanskan, joten voitolla Bulgaria varmistaisi toisen sijan. Tanska tulee voittamaan Maltan, vaikka Italiaa vastaan kahdesti osunut Arsenalin Nicklas Bendtner hölmöili itsensä pelikieltoon.

C-lohko: Saksa on varmistanut kisapaikkansa. Ruotsi jatkaa lohkokakkosena pudotuspeleihin.

D-lohko: Lohko B:n tapaan äärimmäisen kimurantti. Hollanti on varmistanut lohkovoittonsa. Takana ovat Turkki (16p), Romania (16p) sekä Unkari (14p). Turkki pelaa kotonaan Hollantia vastaan, mutta Romanialla ja Unkarilla on illalla helpommat pelit: Romania pelaa kotonaan Viroa vastaan ja Unkari isännöi Andorraa. Päivän poiminta: Hollannin vierasvoiton kerroin Turkkia vastaan 2,55. Ottelu suorana UnibetTV:ssä.

E-lohko: Sveitsi on varmistanut lohkovoiton. Karsintojen suurin yllättäjä Islanti on kakkosena 16 pisteellä ja Slovenia hengittää niskassa 15 pisteellä. Islanti pelaa vieraissa Norjaa vastaan ja Slovenia vieraissa Sveitsiä vastaan. Molemmat lähtevät otteluihin altavastaajina, joten kaikki on vielä mahdollista. Islannin voiton kerroin Norjaa vastaan 2,65. Slovenian voiton kerroin Sveitsistä 3,30. Molemmat ottelut UnibetTV:ssä.

F-lohko: Venäjä ja Portugali ovat lohkon kaksi parasta. Venäjä käytännössä lohkovoittaja, ellei cristianoronaldoton Portugali murjo Luxemburgia 8-0 ja Venäjä häviä samaan aikaan Azerbaidzanille.

G-lohko: Lohkosta jatkavat Bosnia-Hertsegovina ja Kreikka, mutta joukkueet ovat tasapisteissä. Molempien voittaessa tänään lohkon voittaa Bosnia, sillä heidän maalieronsa on 17 maalia Kreikkaa parempi.

H-lohko: Käytännössä Englanti ja Ukraina jakavat sijat 1 ja 2. Englanti pelaa kotonaan Puolaa vastaan. Voitolla se vie lohkon voiton. Ukraina vierailee San Marinossa, mutta sen mahdollisuudet lohkovoittoon edellyttävät Englannilta tasapeliä tai tappiota Wembleyllä.

I-lohko: Espanja voittaa lohkon, ellei Georgia onnistu vielä Huuhkajiakin paremmin la Rojan vieraana. Ranskalla on vielä mahdollisuus lohkovoittoon maalieron turvin. Lohkokakkonen onnistui Australiaa vastaan, mutta Huuhkajat haluavat lopettaa karsintansa taistellen.