MM-karsinnat: Moldova-Englanti-ennakko


Moldova 10.00  Tasapeli 5.00  Englanti 1.28

Kokoonpanot

Andy Carroll jäi ensimmäisenä miehenä pois Roy Hodgsonin ryhmästä. Carroll loukkaantui viikonlopun West Ham -debyytissään Fulhamia vastaan. Hodgson päätti olla kutsumatta ryhmään tuuraajaa. Theo Walcottin odotetaan nousevan avauskokoonpanon hyökkäykseen Jermain Defoen rinnalle.

Ashley Cole joutuu myös jättämään ottelun väliin loukkaantumisen takia. Leighton Baines tuurannee häntä vasempana laitapakkina. Joe Hart jatkanee maalilla ja EM-kisoista tuttu kaksikko John Terry-Joleon Lescott toppareina. Keskikentällä Steven Gerrard saattaa saada seuraukseen Manchester United-kaksikon Tom Cleverley-Michael Carrick, joka onnistui hyvin harjoitusottelussa Italiaa vastaan.

Vire

Englanti paransi EM-kisoissa selvästi aiempaan nähden. Hodgson teki joukkueestaan todella vaikean voitettavan. Vaikeasti voitettava joukkue, jolla on Englannin tasoisia pelaajia, on täysin kyvykäs saavuttamaan arvokisojen loppuvaiheet, mutta menestykseen ja pokaaleihin se ei ole optimaalinen resepti. Englannin täytyy parantaa, mikäli joukkue haluaa Brasilian MM-kisoista muistoksi jotain käsinkosketeltavaa.

Ottelu heikompaa Moldovaa vastaan ei kerro paljoa, mutta jonkinlainen asennemittari Chisinaun ottelu Englannille on. Englannin voittoa Moldovan kahden maalin tasoituksella tarjotaan kertoimella 3.20.

Moldova on jäänyt nollille kuudesti seitsemässä viime ottelussaan ja hävinnyt 10 viimeisestä 12:sta kamppailustaan. Ainoa voitto samalla jaksolla tuli vaatimattomasta San Marinosta. Englannin maalin säilymiselle puhtaana tarjotaan kerrointa 1.78. Tarjous muuttuu vain houkuttelevammaksi kun huomioidaan, että Englanti on pitänyt maalinsa puhtaana kahdesti kolmessa viime ottelussa.

Historia

Englanti ja Moldova ovat kohdanneet kahdesti. Tämä tapahtui karsinnoissa vuoden 1998 Ranskan MM-kisoihin. Glenn Hoddlen valmentama Englanti voitto 4-0 Wembleyllä ja 3-0 Moldovassa. Moldovassa pelatussa ottelussa maajoukkuedebyyttinsä teki eräs David Beckham. Englannin 3-0-voitolle tarjottu kerroin on 9.25, 4-0-voiton kerroin puolestaan 16.00. Molemmat ovat pienellä panoksella peleihin kelpaavia kertoimia.

Maalintekijät

Wayne Rooney ja Andy Carroll ovat sivussa, joten Englannin hyökkääjävaihtoehdot ovat epätavallisen vähäiset. Hodgsonin vaihtoehdot ovat Jermain Defoe, Theo Walcott, Danny Welbeck ja Daniel Sturridge. Defoe on todennäköisin maalintekijä ennen Welbeckiä ja Sturridgea, mutta paremmille rahoille pääsee tutkailemalla muita kuin hyökkääjiä.

Hodgsonin aikana Englanti on ollut vaarallisimmillaan erikoistilanteissa ja Lescottin, Phil Jagielkan ja Carrollin kaltaiset isot miehet ovat kukin onnistuneet avausmaalin teossa viime aikoina. Carroll on poissa pelistä, joten Englanti suosinee toppareiden nousuja kulmapotkuissa ja hyökkäyspään vapaapotkuissa. Näin ollen John Terry (kerroin 20.00), Gaty Cahill (25.00) ja Joleon Lescott (28.00) - riippuen, siitä, kuka aloittaa Terryn toppariparina - ovat houkuttelevia vetoja avausmaalin tekijää arvuuteltaessa. Jos Frank Lampard on avauksessa, hän hoitanee mahdolliset rangaistuspotkut. 1-0-maalille Lampardin tekemänä tarjotaan kerrointa 7.00.

Parhaat vedot

Englannin voitto -2 maalin tasoituksella, 3.20

John Terry avausmaalintekijäksi, 20.00