MM-karsinnat: tiistain vihjeet


Kypros 4.10, tasapeli 3.40, Norja 1.85

Norja sai perjantain 1-1-tasapelistä lohkokärki Sveitsin vieraana kaivattua itseluottamusta. Kypros on kuitenkin järkevä, hyökkäävä joukkue, joka ei päästä Egil Olsenin miehistöä helpolla. Kyproslaisilla on kasassa vain yksi voitto kolmesta ottelusta, mutta se oli kotivoitto Islannista, joka puolestaan voitti Norjan viime kuussa maalein 2-0.

Asetelmat ovat tasaisemmat kuin kertoimet antavat olettaa, mutta Norjalla on momentumia ja odotettavissa on niukka vierasvoitto. Vetoihin Norjan voitto ja kummankin joukkueen onnistuminen maalinteossa kertoimella 1,83.

Tulosveikkaus: 1-2 (8,75)

Romania 4.50, tasapeli 3.50, Hollanti 1.75

Kummallakin joukkueella on kasassa täysi pistepotti D-lohkosta. Hollanti on suosikki, mutta Louis van Gaalin ryhmällä on loukkaantumishuolia. Arjen Robben ja Andorraa vastaan maalin tehnyt Ruben Schaken ovat sivussa, joten Eljero Elia on saanut kutsun ryhmään ensimmäistä kertaa tänä vuonna.

Romania on ollut kaikessa hiljaisuudessa todella vakuuttava eikä se ole vielä päästänyt maalia. Tilaukseen kotijoukkueen yllätysvoitto ja Gabriel Torjen maali (kerroin 6,50).

Tulosveikkaus: 2-0 (22,00)

Ukraina 1.60, tasapeli 3.50, Montenegro 5.25

Kertoimista huolimatta tasapeli vaikuttaa arvokkaalta vaihtoehdolta, sillä Ukrainalla on ollut maalintekovaikeuksia Andriy Shevchenkon jätettyä maajoukkueen. Perjantain hengetön 0-0-tasapeli korosti sitä tosiasiaa, että kukaan ei tunnu ottavan vastuuta maan ykköstähden lähdön jälkeen.

Montenegro on kasannut neljä pistettä kahdesta ottelustaan, eikä se ole yhtään Moldovaa helpompi vastustaja Ukrainalle. Vierasvoitto houkuttelee, mutta tyydyn tasapelikertoimeen. Kupongille myös alle 2,5 maalia kertoimella 1,75.

Tulosveikkaus: 0-0 (10,00)

Saksa 1.25, tasapeli 5.50, Ruotsi 11.00

Kummallakin joukkueella on täydet pisteet C-lohkossa, vaikka Ruotsi ei vakuuttanutkaan niukoissa Kazakhstan- ja Färsaaret-voitoissaan. Saksa voitti perjantaina heikon Irlannin vieraissa peräti 6-1.

Ilman loukkaantumishuolia otteluun lähtevän Saksan pitäisi voittaa ilman ongelmia. Marco Reusin maalikerroin 2,40 houkuttelee.

Tulosveikkaus: 3-0 (9,50)

Italia 1.50, tasapeli 3.70, Tanska 7.00

Italia on B-lohkon kärjessä, mutta se ei ole vielä päässyt parhaaseen iskuunsa. Cesare Prandelli joutuu otteluun ilman loukkaantunutta maalivahti Gianluigi Buffonia, mutta Mario Balotelli on tiettävästi toipunut sairaudestaan.

Tästä ottelusta on odotettu Italialle toistaiseksi kovinta testiä tässä lohkossa, mutta Tanska on ollut pettymys. Tilillä on kaksi tasapeliä ja vain yksi tehty maali. Kotivoitto on todennäköinen. Mikäli Balotelli on avauksessa, vähintään kahdesta Balotellin osumasta tarjottu kerroin 8,00 on poikkeuksellisen hyvä.

Tulosveikkaus: 3-1 (15,00)

Espanja 1.42, tasapeli 4.40, Ranska 7.00

Kummallakin on kasassa I-lohkosta täysi pistepotti ennen ottelua, joka saattaa olla kisapaikan kannalta elintärkeä. Espanja aloitti vaisusti ja voitti Georgian vain 1-0, mutta viime perjantain 4-1-voitossa Valko-Venäjästä joukkue näytti olevansa matkalla huipputasolleen.

Didier Deschampsin Ranska ei ole erityisemmin vakuuttanut, vaikka onkin kasannut täydet pisteet. Tasapelikerroin houkuttelee, mutta ottelu päättynee niukkaan kotivoittoon. Kummankin joukkueen onnistuminen maalinteossa antaa kertoimen 2,00.

Tulosveikkaus: 2-1 (8,50)

Chile 4.20, tasapeli 3.60, Argentiina 1.75

Illan pankit löytyvät jälleen Etelä-Amerikasta, jonka karsintakärki Argentiina on vastustamattomassa lyönnissä. Perjantaina Alex Sabellan joukkue rynni Lionel Messin kahdella osumalla voittoon Uruguaysta ja otti samalla neljännen voittonsa yhtä monessa kamppailussa.

Chile on juuri kisoihin oikeuttavien neljän kärkisijan alapuolella ja tarvitsee kipeästi pisteitä, mutta vierasvoitto näyttää turvalliselta valinnalta. Messin maalikerroin on 2,05.

Tulosveikkaus: 1-3 (14,00)

Paraguay 1.82, tasapeli 3.40, Peru 4.15

Häviäjä voi heittää hyvästit kisapaikalle, mutta Perulle voitto antaisi ihan hyvätkin mahdollisuudet päästä jatkokarsintoihin.

Paraguay on lohkojumbo kerättyään kahdeksasta ottelusta vain neljä pistettä. Limassa Paraguay hävisi 0-2, joten vierasvoiton kerrointa 4,15 ei voi ohittaa. Sivuvedoksi kummankin joukkueen onnistuminen maalinteossa, kerroin 1,78.

Tulosveikkaus: 1-3 (32,00)

Matthew Harris