MM-karsinta: Englanti-San Marino


Mitä sitä kiertelemään: Englannin pitäisi voittaa selvällä marginaalilla. Pikkumaa. Amatöörejä, osa-aikapelaajia, kutsu heitä miksi haluat. San Marino on kansainvälisen futiksen heittopussi. Färsaaret, Luxemburg ja Liechtenstein ovat viime vuosina pystyneet sentään yllättämään silloin tällöin, San Marino polkee paikallaan. Taaksepäin San Marino ei ole mennyt, koska se ei ole mahdollista, mutta se on ihan yhtä kehno joukkue kuin aina ennenkin.

En halua pilkata sanmarinolaisia. Kuinka paljon 32 200 ihmisen kansa voi yleensäkään kehittyä jalkapallossa? Tähän lukumäärään kuuluu noin 16 000 miestä, joista iso osa on lapsia. Niin pienessä joukossa ei juuri ole valinnanvaraa.

Kokoonpanot

Frank Lampard on sivussa polvivamman ja Steven Gerrard pelikiellon vuoksi. Seurauksena Wayne Rooney toimii kapteenina ja Jonjo Shelvey saattaa tehdä maajoukkuedebyyttinsä.  Loukkaantunutta Kieran Gibbsia paikannut Ryan Bertrand on myös jäänyt pois ryhmästä turvonneiden rauhasten takia. Joleon Lescott ja Phil Jagielka aloittanevat keskuspuolustuksessa John Terryn lopetettua maajoukkueuransa.

Riminin keskikenttäpelaaja Mirko Palazzi on vieraiden ainoa pelaaja, joka ei pelaa San Marinon liigassa. 36-vuotias hyökkääjä Andy Selva on San Marinon "maalitykki" kahdeksalla maajoukkuemaalillaan. Hänen pitäisi olla avauksessa.

Tasoitusvedot

Kun kerroin on 1,01, emme tietenkään suosittele lyömään vetoa Englannin voiton puolesta. Olkoonkin, että mikään suuri pankki ei nykypäivänä lupaa investoinnista yhden prosentin tuottoa 90 minuutin aikana.

San Marino on voittanut yhden ottelun koko historiassaan ja jäänyt maaleitta 19 viime kamppailussaan. FIFA-rankingissa San Marino on jaetulla viimeisellä sijalla Bhutanin ja Turks- ja Caicossaarten kanssa.

Kympin rikkoutuminenkin on mahdollista. Hollanti laittoi viime vuoden syyskuussa San Marinon verkkoon 11 palloa, eikä vieraista tule olemaan mitään uhkaa Joe Hartille. Englannin voitto -6 maalilla on hyvä poiminta kertoimella 2,20.

Tauko

Olen ehtinyt jo haukkua San Marinon pystyyn, joten on vähintäänkin kohtuullista, että kehun heitä siitä yritteliäisyydestä, jolla joukkue aloittaa ottelut. Viidessä edellisessä ottelussaan San Marino on päästänyt vähemmän maaleja ensimmäisellä kuin toisella puoliajalla. Vuosi sitten San Marino pakotti jopa Ruotsin tauolle 0-0-tilanteessa. Toisella jaksolla Ruotsi teki viisi maalia.

Kuntopohja tulee olemaan ratkaiseva, mikä on luonnollista, kun huomioidaan San Marinon pelaajien puoliammattilaisuus. Älä huolestu tasoitusvetosi puolesta, jos ero ei ole valtava tauon koittaessa. Toisekseen lyö kertoimella 2,10 vetoa sen puolesta, että toinen puoliaika on maalirikkaampi kuin ensimmäinen.

Maalintekijät

Englannin hyökkääjät odottavat innoissaan, että pääsevät laukomaan lisää maaottelumaaleja. Kun tilastoja laitetaan yhteen, ketään ei lopulta kiinnosta, ketä vastaan hyökkääjä teki maalinsa.

Wayne Rooney on ilmiselvä valinta. Hänen maalikertoimensa on 1,25, joka ei kelpaa peleihin. Rooneyn kohdalla kertoimet vähintään kahdelle maalille (2,00) ja vähintään hattutempulle (5,00) alkavat jo houkutella. Kun Lampard ja Gerrard ovat sivussa, Rooney laukoo myös rankkarit. Pelitilanteissakin hyökkääjät saavat kosolti paikkoja.

Vetovihjeet

Englanti voittaa tasoituksella (0-6), kerroin 2,20
Wayne Rooney tekee vähintään kaksi maalia, kerroin 2,00

Jaymes Monte