Puola-Englanti: ennakko


Viime perjantaina Roy Hodgson ja Englanti tekivät Wembleyllä sen mitä pitikin. Tärkeän täyden pistepotin lisäksi ottelusta ei jäänyt juuri mitään käteen. San Marino on jaetusti huonoiten rankattu maajoukkue maailmassa, mikä näkyi, kun Englanti lähinnä suoritti ottelun läpi saadakseen helpon voiton.

Manchester United -miehet Wayne Rooney ja Danny Welbeck tekivät kaksi maalia mieheen. 5-0-voiton täydensi Alex Oxlade-Chamberlainin maajoukkueuran avausmaali. Varsovassa tarjolla on paljon kovempi haaste.

Kokoonpanot

Frank Lampard viivytti päätöstä niin kauan kuin pystyi, mutta pohjevamma pitää hänet poissa tästäkin ottelusta. Ryan Bertrand on myös sivussa.

Brittilehdet huutavat, että Hodgson tekee rajuja muutoksia ennen Puola-ottelua, mutta se oli koko ajan ideana ennen tuplamaaottelua. Joleon Lescott, James Milner ja Jermain Defoe huilasivat San Marino -ottelun, koska kaikki ovat vain yhden keltaisen kortin päässä pelikiellosta. Steven Gerrard palaa kokoonpanoon sovitettuaan pelikieltonsa samassa ottelussa. Ashley Cole palaa myös ryhmään.

Puolan kapteeni Jakub Blaszczykowski missaa ottelun nilkkavamman takia. Se voi olla jopa hyödyksi valmentaja Waldemar Fornalikille. Kapteenin ja hyökkääjätähti Robert Lewandowskin jäinen suhde on ollut viime aikoina laajasti esillä ja kapteenin poissaolo voi helpottaa ryhmän sisäisiä jännitteitä. Kapteeninnauhaa tiistaina kantanee Marcin Wasilewski.

Kertoimet

Englanti on pelannut 15 edellistä karsinta- tai arvokisaotteluaan ilman tappioita ja lähtee Varsovaan suosikkina kertoimella 1,95. San Marino -ottelu ei vakuuttanut juuri ketään, mutta huomio oli jo silloin tässä ottelussa ja tuomioita ei kannata lukea ennen tiistai-iltaa.

Puola näytti EM-kisoissa, että ryhmässä on laatua. Lewandowski on siitä ilmiselvä esimerkki. Joukkueella on kuitenkin myös huomattavia heikkouksia.

Puola ei ole voittanut Englantia 14 yrittämällä vuoden 1973 jälkeen, eikä saldoon ole luvassa muutosta tiistaina. Sattumalta tänään tulee kuitenkin täyteen tasan 39 vuotta siitä, kun Puola haki Wembleyltä legendaarisen 1-1-tasapelin maalivahti Jan Tomaszewskin huippuesityksen siivittämänä. Tuloksen myötä Englanti joutui heittämään hyvästit toiveilleen päästä vuoden 1974 MM-kisoihin. Nostalgiannälkäisille on tiistaina tarjolla tasapelikerroin 3,30.

Yli/alle 2,5 maalia

Hodgsonin alaisuudessa Englannin puolustus on pysynyt tiiviinä. Hodgsonin ajan 10 ottelussa Englanti on pitänyt nollan kuudesti ja päästänyt enemmän kuin yhden maalin samassa ottelussa vain kerran.

Seitsemästä edellisestä Puolan ottelusta kuudessa on tehty alle 2,5 maalia. Saman ajanjakson aikana Puola on tehnyt kaksi maalia samassa ottelussa vain kerran. Alle 2,5 maalia näyttää ilmiselvältä valinnalta, kerroin on 1,70.

Maalintekijäveikkaus

Dortmund-kärki Robert Lewandowski on Puolan ykkösase. 24-vuotias Lewandowski on tehnyt 48 maaottelussaan 15 maalia. Viime kaudella hän oli Bundesliigan maalipörssin kolmonen 22 osumallaan. Kerroin sille, että maalilukema kohenee tiistaina, on 3,00.

Wayne Rooneyn kaksi maalia viime perjantaina nostivat Manchester United -hyökkääjän Alan Shearerin, Tom Finneyn ja Nat Lofthousen ohi Englannin kaikkien aikojen maalintekijätilastossa. Maalit olivat myös Rooneyn kauden ensimmäiset sekä seura- että maajoukkue mukaanlukien. Rooneyn maalikerroin on 2,20.

Parhaat vedot

Englannin voitto, kerroin 1,95
Alle 2,5 maalia, kerroin 1,70

Jaymes Monte