Tshekki-Suomi: 10 mielenkiintoista faktaa


10. Suomi aloitti MM-karsintansa perjantaina 0-1-tappiolla Ranskalle. Erityisesti Kasper Hämäläisellä ja Teemu Pukilla oli hyvät maalintekopaikat, mutta kumpikaan ei onnistunut viimeistelyssä.

9. Tshekki pelasi lauantaina karsinta-avauksensa Kööpenhaminassa ja sai mukaansa yhden pisteen 0-0-tasapelin myötä. Tanska oli ottelussa hallitsevampi osapuoli.

8. Suomen joukkue sai lisää loukkaantumishuolia sunnuntain harjoituksissa. Alexei Eremenko jr. sai takareisi- ja Petri Pasanen nivusvamman. Kumpikaan ei pysty pelaamaan. Kaksikko ei lähtenyt Tshekkiin.

7. Ottelun pelipaikka on Teplice. Samassa paikassa pelattiin MM-karsinnoissa 2006 yksi Suomen maajoukkuehistorian klassikoista: Tshekki johti 2-0 ja 3-1, mutta Suomi kiri kymmenen minuuttia ennen loppua 3-3-tilanteeseen. 87. minuutilla Shefki Kuqi puski avopaikasta pallon päin Tshekin Petr Cechiä. Vastahyökkäyksestä Vratislav Lokvenc teki 4-3-maalin. Ottelu on yksi Suomen maajoukkuehistorian katkerimmista tappioista.

6. Ranska-ottelu oli Suomelta tämän vuoden ensimmäinen A-maaottelu, jossa Huuhkajat ei tehnyt maalia.

5. Roman Eremenko aloitti Ranska-ottelun kärjen takana Kasper Hämäläisen kanssa. Suomen peli sujui kuitenkin paremmin toisella puoliajalla, jolloin Eremenko pudotettiin keskikentän pohjalle.

4. Tshekki on FIFA-rankingissa sijalla 19. Sen edellä on Ruotsi ja takana Sveitsi. Karsintojen avausvastustaja Tanska on sijalla 10.

3. Suomen ranking-sijoitus on 96.

2. Tshekki pelannut tänä vuonna 9 maaottelua saldolla 3 voittoa, 3 tasapeliä, 3 tappiota. Tshekki on voittanut Israelin, Kreikan ja Puolan ja hävinnyt Unkarille, Venäjälle ja Portugalille. Tasapelivastustajat ovat Irlanti, Ukraina ja Tanska.

1. Tshekki on pelannut kaksi peräkkäistä 0-0-tasapeliä.