MM-karsinta: Englanti kotivoitolla kohti lohkovoittoa


Jalkapallon MM-karsinnoissa on jäljellä kaksi viimeistä kierrosta. Useassa lohkossa voittaja on jo selvillä, mutta lohkokakkosen paikoista on vielä kova kilpailu.

Ennen illan otteluja kimuranteimmalta näyttää H-lohko, jossa neljä joukkuetta on neljän pisteen sisällä toisistaan. Englanti johtaa lohkoa 16 pisteellä, Ukraina ja Montenegro ovat molemmat 15 pisteessä ja neljäntenä kärkkyy Puola 13 pisteellä. Lohkossa nähdään tänään ratkaisuja, sillä kärkinelikon joukkueet kohtaavat toisensa.

Englannilla on lohkovoiton avaimet käsissään. Se kohtaa tänään kotonaan Wembleyllä Montenegron. Lähtökohdat eivät ole kolmelle leijonalle helpot ja joukkue on valtavien suorituspaineiden alla. Edellisessä karsintaottelussa Ukrainassa joukkue esiintyi välttävästi ja toi mukanaan 0-0 -tasapelipisteen. Päävalmentaja Roy Hodgsonin valitsema varmisteleva pelityyli sai osakseen suuren määrän kritiikkiä.

Unibet luottaa kuitenkin Englannin selviytyvän haasteesta kotonaan ja antaa kolmen leijonan voitolle kertoimen 1,28. Voitolla Englanti nousisi 19 pisteeseen. Kun Ukraina on samalla suosikkina Puolaa vastaan kertoimella 1,70, alkaisi H-lohkokin vihdoin ratketa.

Muita ratkaisuotteluita ovat muun muassa C-lohkossa kakkospaikasta taistelevien Ruotsin ja Itävallan kohtaaminen Tukoholmassa. Ruotsi on ottelussa ennakkosuosikki kertoimella 1,65. Myös Tanskalla on B-lohkossa mahdollisuus parantaa asemiaan kun se kohtaa Italian kotonaan. Italia on jo varmistanut lohkovoiton ja Unibet uskoo Tanskan kaatavan italialaiset kertoimella 2,40.

Kertoimet MM-karsintoihin täällä!