MM-karsinta: Ruotsilla pakkovoitto


Ruotsi hävisi tärkeän Itävalta-ottelun. Sinikeltaisten tilanne vuoden 2014 MM-kisoja ajatellen näyttää yhtäkkiä vaikealta. Tiistaina Ruotsin on ehdottomasti voitettava Färsaaret.

Itävalta-tappio pudotti Ruotsin lohkon kakkospaikalta neljänneksi. Tilanne on kuitenkin korjattavissa voitolla tiistain tärkeästä Färsaaret-ottelusta. Ruotsi on pelannut yhden ottelun vähemmän kuin karsintalohkossa sen edellä olevat joukkueet. Voitto nostaisi Ruotsin 11 pisteeseen ja tasapisteisiin Itävallan ja Irlannin kanssa. Tappiolla MM-kisahaave alkaa näyttää hyvin kaukaiselta.

Itävalta-ottelu aiheutti Ruotsille myös pelikieltoja. Andreas Isaksson ja Johan Elmander ovat pelikieltojen takia sivussa, Kristoffer Nordfelt puolestaan loukkaantui perjantaina. Päävalmentaja Erik Hamrén teki selväksi, että Pär Hansson aloittaa maalissa, ellei mitään yllättävää tapahdu. "Mitään yllättävää" viittasi siihen, että Hanssonista on lähiaikoina tulossa isä. Myös Rasmus Elmin (vatsa) pelaaminen on epävarmaa. Martin Olsson ei ole käytettävissä.

Avauskokoonpano julkaistaan myöhemmin tänään, mutta Hamrénin mukaan muutokset eivät tule olemaan suuria.

-Valitessani kokoonpanoa mietin joukkueen parasta. Olen saanut kritiikkiä siitä, että vaihdan kokoonpanoa liian usein, ja olen samaa mieltä. Kuutta tai seitsemää muutosta ei voi tehdä, se aiheuttaa epävarmuutta. Isakssonin ja Elmanderin takia meidät on pakotettu kahteen muutokseen. Niiden jälkeen nähdään, tuleeko muutoksia lisää, Hamrén sanoi.

Niin monen pelaajan pelikunnosta on epävarmuutta, että muutosten lopullista määrää on vaikea arvioida. Joidenkin huhujen mukaan Pontus Wernbloom saisi tilaisuutensa hyökkäyksessä, vaikka myös Ola Toivonen on mukana ryhmässä. Hamrén kuvaili Wernbloomia hyväksi boksipelaajaksi, joka laittaa itsensä täysillä likoon. Kenties juuri se auttaa Ruotsia hyödyntämään tilaisuutensa.

Viimeisimpien tietojen mukaan Albin Ekdal saisi mahdollisuuden pelata Kim Källströmin rinnalla. Per Nilsson saattaa puolestaan korvata Jonas Olssonin topparina.

Kertoimet: Ruotsi-Färsaaret

1. 1,03
X.
12,50
2.
35,00

Vedonlyönti ja ottelu suorana lähetyksenä täällä!