MM-kisojen 15. päivä: 10 parasta hetkeä


1. Päivän rangaistus

Luis Suarezin MM-kisat päättyivät häpeällisellä tavalla, kun FIFA lätkäisi uruguaylaiselle yhdeksän maaottelun pelikiellon sekä neljän kuukauden pelikiellon kaikesta jalkapalloon liittyvästä toiminnasta. On vielä epäselvää, saako Suarez potkia palloa tyttärensä kanssa olohuoneessa. Ainakin Liverpool saattaa vihdoin päättää hankkiutua eroon kohupelaajastaan.

2. Päivän karkotus

Sulley Muntari ja Kevin-Prince Boateng ovat myös potkaisseet palloa viimeisen kerran. Kaksikko lähetettiin kotiin ja asetettiin pelikieltoon "toistaiseksi". Syynä on kurittomuus. Ghanan jalkapalloliiton tiedotteen mukaan Boateng oli solvannut valmentaja Kwesi Appiahia kovin sanoin, Muntary taas oli hyökännyt jalkapalloliiton edustajan kimppuun ilman provokaatiota.

3. Päivän punainen kortti

Tästä on tullut kisoille tyypillinen piire. Toissapäivänä Antonio Valencia, tänään Steven Defour. Defourin kohdalla päätös oli tosin helppo, sillä tämä taklaus ei ole kovin nätti.

4. Päivän tuuletus

Yleensä pelaajat tai yli-innokkaat valmentajat tuulettavat maaleja, mutta nyt sooloili Ghanan maalivahti Fatau Dauda, joka torjui Cristiano Ronaldon puskun lähietäisyydeltä.

5. Päivän rike

Päivän rumimmasta taklauksesta ei vastannut yksikään pelaaja. Sen sijaan tähän silmittömään väkivallantekoon syyllistyi tuomari, joka pudotti USA:n keskikenttäpelaaja Jermaine Jonesin. FIFA:lla on jälleen aihetta kurinpitopäätöksiin...

6. Päivän keskitys

Kwadwo Asamoah tarjoili Asamoah Gyanin päähän upean, sisäänpäin kiertävän ulkosyrjäkeskityksen.

7. Päivän kokous Valkoisessa talossa

Irakin kriisi? Turvallisuuskokous? Ei. Barack Obama huolehti torstaina vain USA:n jalkapallomaajoukkueen edesottamuksista Saksaa vastaan. Priorisointi on kaikki kaikessa.

8. Päivän pusku

Venäjä on ehdottomasti kisojen tylsin joukkue (onhan joukkueen valmentaja Fabio Capello). Aleksandr Kokorinin pusku Algerian verkkoon oli silti erinomainen.

9. Päivän kilpakumppanit

Pinna oli kireällä Steffi Grafin ja Andre Agassin yhteisessä asunnossa. Steffi vei voiton.

10. Päivän tilasto

Maalit neljissä edellisissä MM-kisoissa:

Miroslav Klose: 15

Englanti: 17

Ero on kavenemassa.