Naisten EM: Englanti niukka ennakkosuosikki Espanjaa vastaan


Englanti ja Espanja eivät ole koskaan aiemmin kohdanneet arvokisoissa. Harjoitus- ja karsintaotteluissa Englanti on ollut niukasti niskan päällä.

Yhdeksästä Englannin ja Espanjan välisestä mittelöstä yhtä lukuunottamatta kaikki ovat olleet karsintaotteluita. Nyt maat kohtaavat ensimmäistä kertaa lopputurnauksessa. Aiemmista kohtaamisista voitot ovat Englannin hyväksi 3-1, viisi kertaa on päädytty tasapeliin. Maalejakin on tehty lähes tasatahtiin, sillä maaliero on Englannin eduksi niukasti 12-9.

Englannin karsinnat alkoivat kirvelevällä 2-2-tasapelillä Serbiaa vastaan. Britit johtivat ottelua jo 2-0. Hollantiakin vastaan Englanti jäi maalittomaan tasapeliin, mutta voitto samasta maasta toisella yrittämällä nosti Englannin lohkokärkeen. Englanti lähtee kisoihin lähes samalla ryhmällä, joka edusti maata viime vuoden olympialaisissa. Siinä turnauksessa englanti meni finaaliin. Vuoden 2009 EM-kisoissa Englanti oli finaalissa, jonka Saksa kuitenkin voitti peräti 6-2.

Espanja puolestaan katkaisi karsinnoissa Saksan 38 ottelun pituisen voittoputken EM-karsinnoissa ja itse kisoissa. Espanja nousi 0-2-tappioasemasta tasapeliin. Kazakstan puolestaan kaatui Madridissa peräti 13-0. Maria Paz teki ottelussa seitsemän maalia. Se on yhden pelaajan ennätys yksittäisessä EM-karsinta- tai -kisaottelussa. Juhliin ei kuitenkaan ollut aihetta, sillä muutamaa päivää aiemmin Espanja oli hävinnyt Saksalle 0-5, ja pari päivää myöhemmin se hävisi Sveitsille 3-4. Näiden tulosten myötä Espanja joutui jatkokarsintoihin. Espanja on näiden kisojen ainoa joukkue, joka ei ollut mukana edellisissä vuoden 2009 EM-kisoissa, joita Suomi emännöi. Espanja oli viimeksi mukana naisten EM-kisoissa vuonna 1997. Silloin se meni semifinaaliin saakka.

Englanti on ennakkosuosikki, mutta ottelusta odotetaan tasaista. Espanjalla on ehdottomasti yllätysmahdollisuus iltaottelussa.

Kertoimet: Englanti-Espanja

1. 2,10
X.
3,45
2.
3,20

Lyö vetoa naisten EM-kisoista täällä!