Naisten EM: Espanja haastaa Norjan puolivälierässä


Norja 2.20, tasapeli 3.30, Espanja 3.20

Norja ja Espanja kohtaavat maanantaina naisten EM-kisojen puolivälierässä. Norjan valmentaja Even Pellerudilla on paljon mietittävää ottelun alla. Entisen Lilleström-luotsin on päätettävä, luottaako hän samaan avauskokoonpanoon, jolla irtosi voitto Saksasta. Hollanti-voiton jälkeen Norja teki kuusi muutosta avauskokoonpanoonsa ennen Saksa-ottelua. Tänään Norjan voiton kerroin on 2,20.

"Kokoonpanopohdinta on positiivinen ongelma, muttei mikään ylitsepääsemätön tehtävä. Pitkässä juoksussa rotaatiolla on suuri merkitys. Sitä kautta saadaan selville, pystyvätkö muutamat nuoret ja hieman vanhemmat pelaajat pelaamaan korkeammalla tasolla - kuten syyskuussa alkavissa MM-karsinnoissa", Pellerud sanoi.

Espanjan päävalmentaja Ignacio Quereda on huomauttanut, ettei ottelu ole Norjalle mikään helppo rasti. Espanjalla on ollut muutama hyviä ikäluokka nuorisomaajoukkueissa, ja tulos alkaa nyt näkyä myös aikuisten tasolla. Espanja pelaa hyvällä itseluottamuksella ja joukkueessa on mukavasti yksilötaitoa. Espanjan voiton kerroin on 3,20.

C-lohkon avausottelussaan Espanja voitti Englannin 3-2. Ranskaa vastaan tuli 0-1-tappio ja Venäjää vastaan 1-1-tasapeli.

Espanja ei ole millään tavalla rutinoitunut tällä tasolla, mutta maalla on laatupelaajia ulkomaiden liigoissa. Vero Boquete ja Jenni Hermoso edustavat Damallsvenskanin Tyresöä. Adrian Martin puolestaan pelaa New York Flashissa. Boquete aloitti maalinteon Englanti-ottelussa vain viiden minuutin pelin jälkeen. Viime torstaina hän osui Venäjän verkkoon. 26-vuotiaan Boqueten maalikerroin on tänään 4,80.

Valmentaja Quereda antaa avainpelaajilleen paljon vastuuta. Virginia Torrecilla, Alexia Putellas ja Amando Sampedro muodostavat mielenkiintoisen kolmikon. Putella teki avausottelussa Englantia vastaan voittomaalin ja osoitti, etteivät hänen Barcelonan paidassaan tekemänsä 12 maalia olleet sattumaa. Vain 19-vuotiaan Putellan maalikerroin on 4,40.

Maat ovat kohdanneet vain kahdesti aiemmin. Karsinnoissa vuoden 2005 EM-kisoihin Norja voitti sekä kotona että vieraissa maalein 2-0.

Lyö vetoa naisten EM-kisoista täällä!